Rumah > Berita > Kandungan

Kenapa Selesai Kabinet Penting Dalam Bahagian Dalaman

May 15, 2019

Kabinet, yang merupakan sebahagian daripada bahagian dalaman rumah, tidak ada apa-apa kecuali yang terbaik. Tetapi adakah anda pernah tertanya-tanya apa faktor yang membuatnya begitu penting?

Apabila anda pergi membeli-belah untuk pakaian atau kasut, apakah faktor-faktor yang anda ingat semasa membeli pakaian? Saiz, corak, panjang, tetapi yang paling penting kain dan warna. Bukankah itu? Anda terus mencari pakaian kecuali dan sehingga anda berpuas hati dengannya. Oleh itu, apabila anda begitu istimewa dalam membeli aksesori fesyen anda, kenapa tidak memasukkannya di dalam rumah anda juga?

Semasa mengubahsuai ruang anda, sama ada dapur atau ruang tamu, orang cenderung untuk mengabaikan faktor-faktor yang akan secara langsung atau tidak langsung menjejaskan pemandangan & nuansa suasana. Salah satu faktor di sini ialah koleksi kabinet ruang anda. Persoalan pertama yang datang ke fikiran anda mungkin 'apakah mereka bercakap mengenai reka bentuk?' Nah, tidak! Di sini, faktor yang kita bicarakan ialah penamat kabinet. Teruskan membaca untuk mengetahui apakah kabinet selesai dan kelebihannya.


Kemasan Kabinet - gambaran keseluruhan

Dalam kata yang mudah, kemasan adalah lapisan luar warna yang berbeza yang boleh disisipkan sebagai helaian, dimampatkan dalam tekanan tinggi, atau dicat di atas karkas dan bahan shutter. Bukan sahaja selesai memainkan peranan utama dalam memastikan daya tarikan estetik ruang, tetapi ia terutamanya melindungi dari pelbagai aspek luaran. Walau bagaimanapun, untuk memilih ini adalah tugas yang anda perlukan untuk pengetahuan terperinci mengenai kelebihan, keburukan, dan fungsi kemasan. Adalah penting untuk menumpukan masa anda dalam menyelidik segala-galanya mengenai penamat yang anda pilih. Ramai kali, ia berlaku bahawa penamat yang anda pilih tidak terdapat di pasaran dan ia mengambil masa beberapa bulan untuk mendapatkannya. Oleh itu, ketersediaan adalah satu lagi faktor yang mesti dipastikan. Walaupun keseluruhan proses pemadatan kabinet adalah kerja yang membosankan, ia mempunyai banyak kelebihan yang melampaui keburukan. Marilah kita lihat apa yang mereka ada.

study room wood veins chipboard cabinet

Ketahanan:

Kemasan kabinet adalah yang tahan lama kerana ia sangat tahan terhadap kelembapan, haba, alkali, gores, atau apa-apa jenis lelasan. Seperti yang dikatakan sebelum ini, ini selesai terutamanya melindungi kabinet anda dari mana-mana komponen luar.

Penyelenggaraan:

Kebanyakan kemasan dapat dijaga dengan mudah. Apa yang anda perlukan adalah air sabun lembut untuk membersihkannya, dan kabinet anda adalah baik untuk pergi.

Kos efektif:

Walaupun harga setiap selesai berbeza, kabinet selesai secara keseluruhan lebih murah. Sesetengah penamat dilengkapi dengan titik ditambah salutan semula tanpa menyebabkan sebarang kerosakan kepada penamat yang sedia ada.

Permohonan:

Tanpa mengira corak, kemasan mudah digunakan dan memberikan tekstur seragam sepanjang.

Bukan toksik:

Akhir sekali, kebanyakan kemasan tidak toksik dan tidak mengeluarkan apa-apa jenis VOC, memastikan kesihatan tukang kayu tidak terjejas.

living room cabinet white pvc laminate full house soulution


Jenis kemasan kabinet:

Datang ke variannya, kemasan kabinet boleh didapati dalam pelbagai bentuk tetapi tiga yang utama adalah gloss, matte, dan kemasan berkilat tinggi. Di bawah ini, kita mempunyai lima kemasan yang paling disukai dalam industri pedalaman, iaitu:

Akrilik:

Kemasan yang tidak beracun yang memberikan pandangan berkilat tinggi kepada kabinet anda.

Melamin:

Kemasan sintetik yang sangat tahan terhadap kelembapan dan noda. Kemasan ini sekali lagi bukan toksik.

Laminate:

Kemasan ini diketahui dengan ketahanan dan daya tahan yang tinggi terhadap haba. Ia memberikan tekstur yang realistik kepada kabinet.

Lacquer:

Ia adalah penamat sintetik yang berasaskan pelarut yang memberikan kelenjar berkilat tinggi kepada kabinet.

Veneer:

Ini adalah kepingan nipis kayu yang terpaku pada pelbagai jenis panel dan memberikan kabinet anda merancang rupa yang lebih terperinci.

furniture package deals with tv bedroom