Rumah > Berita > Kandungan

Apa yang Perlu Tahu Mengenai Merekabentuk Ruang Tamu

Jan 22, 2021


Pernahkah anda tertanya-tanya apa sebab untuk memanggil ruang 'ruang tamu' bilik boleh? Ia mungkin mempunyai kaitan dengan hakikat bahawa kita 'hidup' yang paling banyak di bahagian rumah kita. Ruang tamu adalah kawasan umum yang paling penting di mana-mana rumah, dan secara semulajadi, mengambil bahagian penting dalam belanjawan dalaman anda.


mutifunctional living room unit


Jika ruang tamu anda dibuka terus ke dapur, maka anda mempunyai susun atur terbuka. Jika dapur anda adalah ruang tertutup yang berasingan dari ruang tamu anda, maka anda mempunyai susun atur tertutup.

TV units storage cabinet


Biasanya, apabila kita mengatakan ruang tamu kita maksudkan ruang yang termasuk kawasan loung dan ruang makan. Walau bagaimanapun, tidak semua ruang tamu mempunyai ruang makan. Kadang-kadang, ruang tamu hanya boleh mempunyai tempat duduk. Ruang makan mungkin berasingan. Ini bermakna ruang tamu mempunyai susun atur tertutup dan mesti direka dengan sewajarnya.

economical contemporary wine cabinet

Jika ruang makan dan ruang tamu bersama-sama, maka anda mungkin mahu mengasingkannya mengikut fungsi. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini. Untuk ruang tamu yang sangat besar, anda mungkin mempertimbangkan partition atau pembahagi.

living room tv cabinet design


Bagi sesetengah orang, ruang tamu adalah ruang untuk berehat dan meluangkan masa bersama keluarga. Dalam kes ini, ia adalah persediaan tidak rasmi yang lebih seperti bilik keluarga. Ruang tamu sedemikian akan mempunyai pilihan tempat duduk yang lebih selesa, kusyen besar, berbaring dan unit TV supaya keluarga dapat menonton televisyen bersama-sama.

TV Closet Home Furniture


Orang lain lebih suka menggunakan ruang tamu mereka sebagai ruang formal untuk menjadi tuan rumah tetamu. Susunan tempat duduk lebih formal untuk ruang tersebut dengan sofa berbentuk L untuk menempatkan lebih ramai orang, meja kopi untuk memecahkan ruang dan unit paparan untuk barangan hiasan. Juga, mengharapkan dinding yang akan berpakaian kepingan seni atau rasa ingin tahu.

living room cabinet ideas