Rumah > Berita > Kandungan

Peranan Apa yang Dimainkan oleh Kitchen Island di Dapur?

Aug 22, 2019

Dapur merancang meja pulau kerana sangat mementingkan interaksi dengan keluarga. Sebenarnya, meja pulau itu bukan paten dapur terbuka, selagi kita mempunyai cukup ruang, kita boleh melakukannya.

China Hot Modern Kitchen Cabinet suppliers

Seperti namanya, pulau dapur adalah meja seperti pulau di tengah dapur, yang dapat mengintegrasikan sink, ruang penyimpanan dan meja operasi menjadi keseluruhan, tidak hanya indah tetapi juga mewujudkan tingkat penggunaan ruang maksimum. Pada masa kini, pulau dapur semakin terkenal, jadi apa jenis peranannya di dapur?


Pulau multifungsi memainkan peranan sebagai partition di dapur terbuka. Dapur akan dihubungkan dengan ruang makan dan ruang tamu, sehingga pulau ini dapat dibagi menjadi kawasan fungsional, yang setara dengan kabinet partisi untuk memisahkan dapur dari ruang makan. Reka bentuk penyimpanan laci, penarik bakul atau peralatan rumah tangga boleh dirancang di bawah pulau, dan peralatan dapur dapat disimpan di dalamnya, yang sangat meningkatkan kawasan penyimpanan dan menjimatkan ruang untuk dapur.

Shaker Style Kitchen Cabinet

Meja pulau pelbagai fungsi: memainkan peranan meja makan Meja pulau juga dapat berfungsi sebagai meja makan, menggosok juga mudah, memperluas ruang kamar. Namun, jika meja pulau dijadikan meja makan, bahagian bawah harus dirancang supaya kaki dapat diletakkan, sehingga duduk tidak akan merasa tidak selesa. Reka bentuk dapur: tingkatkan operasi yang mudah di kawasan memasak-sink-sink-konsol, memberikan kemudahan yang besar pada garis bergerak dapur. Kerana reka bentuknya terbuka sepenuhnya, anda tidak perlu melangkah ke dapur untuk menggunakan keran. Meja pulau tidak hanya memiliki fungsi di atas, tetapi juga dapat digunakan sebagai penghitung bar dan meja baca.

lacquer board kitchen cabinets