Rumah > Berita > Kandungan

Jenis Gaya Kabinet Dapur Adakah Anda Memilih?

Feb 01, 2020

1. Lampu penyesuaian kabinet mewah borjuasi kecil

Polyvinyl Chloride Kitchen Cabinet suppliers

Kapitalisme kecil memberi perhatian kepada kualiti hidup dan akan mengisi gaya ruang hidup. Dapur, sebagai tempat hidup penting, mesti mempunyai rasa.

Gaya dicerminkan secara langsung oleh kolokasi. Terdapat banyak mata sepadan, termasuk warna, hiasan, dan lain-lain.

Dengan warna neutral sebagai warna utama dapur, warna hangat atau sejuk menghasilkan nisbah perbezaan warna di ruang, dan gaya akan muncul dengan serta-merta. Untuk pemilihan warna, siri biru atau cyan disyorkan untuk warna-warna sejuk. Rasa pencocokan tidak hanya ringan dan mewah, tetapi juga segar. Warna hangat boleh digunakan dalam siri merah, kuning dan oren.

Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan siri warna kuning, anda perlu memberi perhatian kepada padanan lampu. Jangan gunakan cahaya putih yang kuat. Kerana cahaya yang kuat dengan kuning adalah mudah untuk menyebabkan perasaan yang mempesonakan.


2. Penyesuaian kabinet minimalis dan mudah

kitchen cabinet uv melamine kitchen cabinet

Kesederhanaan adalah gaya kegemaran ramai orang moden. Gaya mudah menekankan segala-galanya dari padanan warna ke susunan. Kesederhanaan tidak bermakna bersahaja. Dapur minimalis yang sesuai untuk minimalism mempunyai tonality yang sama.

Di ruang yang sama, ruang dengan gaya mudah tidak akan mempunyai lebih daripada tiga warna besar. Jika ya, mesti ada hubungan progresif antara warna, dan penyimpangan kromatik yang kuat tidak akan terbentuk.3. Penyesuaian kabinet segar semulajadi

lacquered kitchen cabinet

Suasana segar dapat melegakan kegelisahan dan keletihan rakyat sedikit sebanyak.

Untuk membuat dapur segar, kita mesti terlebih dahulu menggunakan warna segar untuk mewujudkan suasana. Warna-warna segar terutama berwarna cahaya, seperti cahaya cyan dan cahaya biru. Warna hangat tidak sesuai untuk mewujudkan perasaan yang segar. Selain nada warna, beberapa tumbuhan dapat diletakkan di posisi yang sesuai di dapur. Tumbuhan ini bukan sahaja boleh membawa perasaan yang lebih semula jadi dan segar ke dapur, tetapi juga membuat anda mengubah mood anda di dapur selepas hari yang letih.


4. Penyesuaian kabinet pelbagai fungsi praktikal

Bespoke Kitchen Cabinets

Orang yang mengamalkan praktikal memberi perhatian lebih kepada prestasi kos. Dalam mengejar kos efektif pada masa yang sama, mereka akan menutup barang-barang mewah itu.

Beri perhatian kepada praktikal, kedua-dua memberi perhatian kepada fungsi. Setiap ruangan, walaupun kabinet yang dibuat khas, boleh mempamerkan kepelbagaiannya selagi tata letaknya munasabah.