Rumah > Berita > Kandungan

Apa yang Harus Dilakukan Dengan Almari Yang Berpatutan

Jun 23, 2020

China Walk-in Closet suppliers

Zon Berfungsi

A. Kawasan Tempat Tidur

Mengikut ketinggian selimut yang biasa, kawasan ini biasanya setinggi 400-500 mm dan lebar 900 mm. Ruang ini digunakan terutamanya untuk menyimpan selimut yang tidak digunakan pada musim. Kerana tidak selesa untuk mengambil barang, hujung atas almari pakaian biasanya digunakan sebagai tempat tidur, yang juga kondusif untuk tahan kelembapan.

B. Kawasan Penumpukan

Kawasan ini dapat dirancang sebagai lapisan papan bergerak yang boleh disesuaikan, yang mudah untuk menukar ketinggian atau mengubah ke kawasan lain sesuai dengan keperluan. Contohnya, setelah lebih banyak pakaian digantung, penyangkut baju boleh diletakkan dan ditukar menjadi kawasan kot. Kawasan ini digunakan terutamanya untuk menyusun baju sejuk, kemeja-T, seluar kasual dan pakaian lain. Sebaiknya susun di kawasan antara pinggang dan mata, supaya senang diambil.

C. Kawasan Pakaian Panjang

Kawasan pakaian panjang terutamanya digunakan untuk menggantung pakaian panjang seperti jaket, jaket bawah, mantel, pakaian dan tuksedo. Lebar kawasan pakaian panjang boleh dirancang mengikut jumlah potongan pakaian panjang yang anda miliki. Biasanya, lebarnya cukup 450mm untuk satu orang. Sekiranya lebih banyak orang menggunakannya, beberapa kawasan pakaian panjang dapat dilebarkan atau dirancang dengan tepat. Selain itu, jika ruang tidak terlalu ketat, disarankan untuk memilih kedalaman 600mm, agar lebih selesa menggantung pakaian.

D. Rak Seluar

Rak seluar digunakan khas untuk menggantung seluar, yang tidak mudah berkerut. Semua seluar digantung separuh, jadi jarak antara batang gantung dan plat bawah tidak boleh kurang dari 600mm, jika tidak seluar akan menyeret pada plat bawah. Sebaiknya beli almari pakaian dengan seluar anti slip untuk mengelakkan seluar jatuh; Walau bagaimanapun, seluar umum mudah jatuh.

E. Kawasan Laci

Kawasan ini digunakan terutamanya untuk menyimpan pakaian dalam atau barang-barang kecil lain. Secara amnya, 3 atau 4 laci direka di bawah kawasan jaket. Ketinggian laci tidak boleh lebih rendah dari 150-200mm, jika tidak, pakaian akan mudah ditangkap ketika laci ditutup.


Masalah ukuran apa yang harus kita perhatikan ketika merancang almari pakaian?

A. Bahagian Seluruh Ruang

Sekiranya anda ingin membuat almari pakaian hingga akhir, perhatikan pembahagian kabinet atas, kabinet tengah dan pangkal. Sekiranya kabinet asas dibuat terlalu tinggi, syarat untuk panel pintu sangat tinggi, dan kemungkinan ubah bentuk akan meningkat banyak setelah sekian lama!

B. Kedalaman Almari pakaian

Yang paling biasa adalah kedalaman 600mm, dan almari pakaian selebar 530-620mm. Dengan pintu, seluruh almari pakaian selebar 600mm, jadi tidak banyak masalah untuk meletakkan pakaian selebar ini. Pintu penyambung yang paling sempit tidak boleh kurang dari 530mm, jika tidak, ia akan mencubit lengan. Sekiranya anda hanya dapat menyiapkan almari pakaian yang lebih sempit kerana keterbatasan luas bilik, anda boleh menggunakan tiang pertanian yang ditarik keluar dengan beberapa ukuran, dan almari pakaian itu sedalam 350 mm.