Rumah > Berita > Kandungan

Apa itu Bilik Mandi Jack and Jill?

Mar 06, 2019

Bilik mandi Jack and Jill sering kali merangkumi sinki yang berasingan, tetapi pengguna berkongsi kawasan mandi / pancuran dan tandas.

modern wood grain bathroom cabinet

Ia adalah bilik mandi yang dikongsi antara dua bilik tidur, dengan pintu masuk dari setiap bilik.

Menjimatkan ruang dan wang

Pembentukan semula bilik mandi mahal dan ruang yang diperlukan untuk bilik mandi mengambil harta tanah yang berharga dalam denah lantai. Menggunakan satu bilik mandi untuk melayani dua bilik tidur dapat menjimatkan ruang dan wang untuk keluarga yang lebih besar atau bagi orang-orang yang mempunyai rumah di mana para pengunjung berkunjung, tetapi mandi peribadi untuk setiap bilik tidur terlalu banyak.

Sama dan dikongsi, tetapi peribadi

Bilik mandi Jack dan Jill boleh dikongsi antara bilik tidur dan dewan, tetapi selalunya terdapat di antara dua bilik tidur. Dalam kes terakhir itu, ia memberikan persamaan kepada ahli keluarga. Oleh kerana bilik mandi boleh dikunci dari kedua sisi, bilik tidur tetap terpisah dan peribadi. Dengan kunci itu, tab mandi juga boleh dijadikan peribadi.


Mandi Jack dan Jill dapat membantu anak-anak belajar berkongsi dan berkompromi pada masa yang diperlukan untuk keperluan peralatan mandian mereka.

Sekiranya anda membuat keputusan untuk membuat bilik mandi Jack and Jill, pertimbangkan kemudahan ini untuk memastikan kejayaannya:

• Dua sinki.Bilik mandi Jack and Jill berkongsi tandas dan tab mandi / pancuran, tetapi ia mesti mempunyai dua singki, jadi aktiviti yang tidak terlalu peribadi (misalnya, menyikat gigi dan menyikat rambut) dapat berlangsung secara bersamaan.

• Kunci.Sertakan kunci di pintu bilik tidur dan bilik mandi untuk privasi, dan pintu-pintu itu perlu dikunci di kedua-dua belah pihak. Setiap orang di rumah perlu mengembangkan kebiasaan membuka kunci semua pintu ketika mereka keluar, agar tidak mengunci bilik tidur yang lain dari tempat mandi.

• Gandakan aksesori dan simpanan.Untuk memastikan segala sesuatu berjalan lancar dan lancar, sediakan cermin solek, bar tuala dan tempat penyimpanan yang mencukupi untuk semua perkara yang tidak pernah anda impikan diperlukan di bilik mandi.