Rumah > Berita > Kandungan

Petua Apabila Memilih Kabinet Tarik Keluar

Feb 24, 2021

Bakul ini terutamanya produk perkakasan yang terdapat dalam kabinet dapur atau almari pakaian, dan bahan utama adalah penyaduran krom besi, keluli tahan karat, aloi aluminium, penyaduran krom besi dan kalung penaik, dan lain-lain. Terdapat banyak gaya reka bentuk bakul tarik kabinet, seperti bakul tarik sudut, bakul tarik partition pelbagai lapisan, mengangkat bakul tarik dan bakul tarik sampingan. Tetamu perlu memberi perhatian kepada pemilihan material dan menentukan dimensi yang tepat.


Apakah jenis bakul kabinet

1. Bakul Sudut

Bakul sudut adalah bakul yang dipasang pada kedudukan sudut, yang menyelesaikan rasa malu kedudukan sudut dan memudahkan penyimpanan peralatan dapur yang munasabah. Bakul sudut yang baik boleh meningkatkan banyak ruang storan. Bakul sudut berputar sangat popular, jadi anda tidak perlu takut untuk mengambil perkara yang menyusahkan. Jika anda berpaling perlahan-lah, perkara-perkara akan datang ke hadapan, yang sangat mudah.

corner basket


2. Bakul partition berbilang lapisan

Bakul ruang berbilang lapisan biasanya diletakkan dalam kabinet asas. Kelebihan terbesar adalah bahawa ruang menjadi lebih terpisah dan item boleh diklasifikasikan mengikut grid tetap. Terutamanya, sesetengah pinggan dan peralatan dapur tidak akan keliru selepas diletakkan di angkasa lepas.

Multi-layer partition basket

3. Mengangkat Bakul

Bakul mengangkat adalah bakul dengan fungsi mengangkat ketinggian, yang biasanya direka pada kabinet. Ia menyelesaikan masalah menjadi terlalu tinggi dan menyusahkan untuk diambil, dan dengan mudah boleh mengendalikan kandungan kabinet tertinggi.

Lifting Basket

4. Bakul sisi

Reka bentuk bakul sampingan hanya mengisi ruang dan reka bentuk jurang kecil di dapur. Reka bentuk bakul tarik sisi boleh diletakkan di jurang tepi, dan juga boleh ditetapkan pada aperture peti sejuk dan dinding untuk menggunakan sepenuhnya setiap inci ruang dapur.

Side Basket


Langkah berjaga-jaga untuk pembelian bakul

1. Perhatikan pemilihan material dan aksesori perkakasan

Bahan bakul biasa termasuk bakul keluli tahan karat dan bakul aloi aluminium, dan lain-lain. Adalah lebih baik untuk menggunakan keluli tahan karat gred yang boleh dimakan 304 sebagai bahan utama. Di samping itu, rel slaid bakul harus mempunyai kapasiti galas tertentu, selepas semua, peralatan dapur agak berat.


2. Saiznya harus tepat

Kerana bakul umumnya disesuaikan mengikut saiz kabinet, jika disesuaikan secara berasingan dengan kabinet, saiz kabinet yang disediakan mestilah tepat.


3. Sendi pateri bakul perlu tegas

Kerana bakul digunakan khas untuk penyimpanan, beberapa peralatan dapur dan perasa yang diletakkan mempunyai berat tertentu, dan kualiti kimpalan maya tidak dijamin. Apabila membeli atau menyesuaikan, pemilik perlu memeriksa sendi pateri dengan teliti.


4. Permukaan bakul harus lancar, selesa dan bebas burr

Apabila menggunakannya, tidak dapat dielakkan untuk menolak dan menarik, dan mudah untuk menyakiti tangan jika kapal kerja terlalu kasar.


5. Sesetengah bakul dilengkapi dengan ketukan

Fungsi lembap adalah bahawa tidak kira berapa banyak daya yang digunakan untuk menutup laci atau pintu kabinet, ia boleh memainkan peranan silencing dan penampan di hujung tertutup. Lembapan perlu dipasang apabila mereka bentuk sudut, pemisahan pelbagai lapisan dan bakul mengangkat.