Rumah > Berita > Kandungan

REBON Membantu Anda Mempunyai Layout Wardobe yang Tepat

Dec 16, 2019

Apabila anda mendapati bahawa almari pakaian anda sentiasa berantakan, mungkin anda perlu memikirkannya kerana anda sendiri atau alasan almari pakaian anda. Alas pakaian yang baik bukan sahaja mengenai bahan, tetapi juga tentang praktikal reka bentuk susun atur.


1. Struktur Bahagian Luar

Kebanyakan rakan akan meminta kabinet atas apabila menyesuaikan almari pakaian. Almari pakaian dilengkapi dengan kabinet atas, dan partition dapat menguatkan kapasitas penyimpanan. Tata letak almari pakaian mempunyai pembahagian buruh yang jelas dan menekankan kebolehmampuan fungsional. Selain itu, penambahan kabinet atas dapat menyelamatkan masalah sanitasi teratas. Kabinet atas almari pakaian biasanya untuk pakaian bermusim dan selimut.

corner armoire cabinet


2. Tata Letak Dalaman

Menurut kekerapan penggunaan, susun atur almari pakaian boleh dibahagikan kepada bahagian atas, tengah dan bawah.

Kawasan pertengahan mudah untuk diambil dan lebih biasa digunakan. Ia juga sering digunakan untuk menyimpan pakaian pada musim yang sesuai.

Kawasan yang lebih rendah perlu membongkok, dan kekerapan penggunaan adalah umum. Kebanyakan mereka adalah beg atau pakaian dalaman.

Ia adalah yang paling menyusahkan dan jarang berlaku untuk mendaki di bahagian atas. Adalah sesuai untuk menyimpan pakaian bermusim dan peralatan tempat tidur.

Modern Bedroom Storage Armoire


3. Penetapan Fungsi

Bentuk penyimpanan almari pakaian boleh dibahagikan kepada pelbagai bentuk gabungan seperti gantung, laci dan petak, mengikut keperluan pemilik.

Rel kereta api adalah penjimatan tenaga yang paling dan dapat mengurangkan beban kerja rumah. Oleh itu, kawasan tengah pakaian yang paling biasa digunakan harus dipasang dengan rel dan dibuat ke kawasan gantung tanpa keraguan atau ragu-ragu.

Kabinet petak boleh ditambah dengan betul di tengah, pakaian lipat dan menyimpan boleh menyimpan banyak ruang, tetapi premis adalah untuk mengawal ketinggian lantai. Sekitar 4-5 keping pakaian boleh ditambah bersama. Untuk mengelakkan asap pada kekacauan.

Sekiranya terdapat keperluan untuk menyimpan barang, perhatian harus dibayar kepada reka bentuk ketinggian, termasuk beberapa alat seperti remover hama yang akan disimpan di dalam almari pakaian, dan mereka yang mempunyai keperluan khusus perlu dirancang terlebih dahulu.

Hanya apabila penggunaan ruang unit dimaksimumkan boleh dimungkinkan untuk menampung lebih banyak kategori dan berkomunikasi dengan pereka mengenai keperluan sebelum reka bentuk. Merancang susun atur terlebih dahulu boleh membuat almari pakaian yang sesuai dengan keperluan anda.

wardrobe lacquer melamine furniture full house soulution