Rumah > Berita > Kandungan

Kabinet Dapur Bersedia untuk Rakit (RTA)

Mar 04, 2019

Kabinet dapur siap sedia (RTA) menawarkan pilihan pemilik rumah untuk menjimatkan wang pada pembentukan semula dapur. Kabinet disampaikan dalam pek rata bersama semua perkakasan yang diperlukan untuk pemasangan. Kerana anda melakukan pemasangan sendiri, anda boleh mengurangkan kos dengan ketara.

Sebelum anda memulakan membeli-belah untuk kabinet dapur baru, ia akan mengambil sedikit masa untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kabinet RTA.

Apakah kabinet RTA?

Nama bersedia untuk memasang produk ini secara ringkas. Apabila anda memesan kabinet RTA, semua bahagian telah dipotong mengikut saiz, lubang telah dibor di mana mereka diperlukan, dan apa-apa selesai yang anda minta telah digunakan. Kemudian bahagiannya disusun dan dibalut. Anda boleh membawa mereka dari kedai atau menghantarnya ke rumah anda.

Anda kemudiannya menghadapi tugas memasang dan memasang kabinet. Mereka sepatutnya mempunyai arahan yang disertakan, tetapi ini mungkin kebanyakannya lukisan, rajah, dan langkah-langkah yang mempunyai penjelasan bertulis yang minimum atau tidak. Ada juga yang mempunyai pautan untuk menonton video dalam talian tentang cara memasang kabinet anda.

Di mana untuk Beli Kabinet RTA

Anda boleh mencari kabinet RTA di beberapa kedai besar (IKEA, Home Depot, Lowe's, dan Costco), tetapi pemilihan yang lebih luas, termasuk beberapa kualiti yang lebih baik, boleh didapati dalam talian. Membeli di kedai membolehkan anda berinteraksi dengan kakitangan, yang mungkin dapat membantu menjelaskan perbezaan dalam kabinet yang tersedia dan memberi nasihat mengenai tata letak anda. Jenis perkhidmatan ini juga boleh didapati di kedai dalam talian, dengan beberapa laman web yang mempunyai keupayaan untuk membuat susun atur tersuai dan melihat perarakan photorealistic dari bilik.

Mendapatkan Kabinet RTA Berkualiti Baik

Seperti kabinet pra-dipasang, kabinet siap sedia untuk menutupi spektrum kualiti penuh, dari yang miskin hingga sangat baik. Anda boleh membeli kabinet RTA yang setiap bitnya kuat dan menarik kerana apa sahaja yang anda dapati di bilik pameran dapur. Tetapi anda juga perlu dapat mengenali kualiti rendah. Elakkan laci partikel yang disusun, panduan laci kereta api bersepadu, dan pintu yang diperbuat daripada papan partikel venil atau papan serat kepadatan sederhana (MDF).

Ciri-ciri kabinet kualiti termasuk:

Laci kayu pepejal dengan tanggam tanggul

Panduan laci pelengkap penuh

Pintu-pintu yang mempunyai bingkai kayu pepejal, dengan panel sama ada kayu padat atau papan lapis

Kemasan dan lapisan yang digunakan dengan berus dan bukannya disembur

Walaupun anda boleh menyemak ini secara langsung di kedai, anda juga boleh meminta sampel pintu apabila membeli dalam talian. Anda mungkin perlu membayar deposit dan penghantaran yang kecil, tetapi ini memastikan anda tahu apa yang akan anda dapatkan jika anda membuat pesanan.

Faktor Kos untuk Kabinet RTA

Anda boleh menyimpan sejumlah besar wang dengan kabinet RTA berbanding dengan kabinet khusus atau kabinet yang dipasang. Simpanan datang dalam dua cara. Pertama, kerana mereka datang kepada anda dibongkar, kabinet RTA boleh dihantar kurang daripada kabinet dipasang sepenuhnya (mereka mengambil sedikit ruang). Kedua, kerana anda menjaga pemasangan dan pemasangan, anda akan menjimatkan caj buruh.

Kos anda boleh berubah dengan ketara bergantung kepada faktor seperti bahan, kemasan, kerumitan, dan tahap penyempurnaan. Pada akhir rendah spektrum kos adalah kabinet dengan kotak kabinet putih dilapisi melamin putih dan laci, pintu panel rata, dan elemen yang belum selesai yang anda cat diri anda.

Pilihan yang lebih mahal akan termasuk kotak kabinet kayu lapis veneer, bingkai muka kayu keras, pintu kayu pepejal, dan laci dovetailed. Kabinet dalam saiz ganjil dan dengan sudut boleh lebih mahal, seperti aksesori seperti pencetakan mahkota.

Periksa ketersediaan bahagian ganti untuk kabinet anda. Jika sesuatu pecah atau rosak dalam perhimpunan, menunggu bahagian gantian mungkin melambatkan kontraktor yang anda gunakan untuk kerja-kerja pengubahsuaian dapur anda. Jika ia memecah tahun ke bawah, anda akan dapat menggantikan bahagian dengan mudah.

Memasang Kabinet RTA

Kabinet bersedia untuk memasang telah menjadi sangat popular kerana sebahagiannya sangat mudah untuk disatukan. Kebanyakan produk tidak memerlukan lebih daripada gam, ukiran kayu, dan skru, yang semuanya harus dibekalkan dengan kabinet, bersama dengan arahan yang jelas. Kabinet, laci, dan pintu telah diguna untuk melampirkan perkakasan dan engsel. Selalunya satu-satunya alat yang anda perlukan untuk pemasangan adalah pemutar skru.

Walau bagaimanapun, anda mungkin mahu merujuk kepada video dalam talian yang menunjukkan bagaimana kabinet anda boleh dipasang.