Rumah > Berita > Kandungan

Apakah Perbezaan antara Kabinet Cat Konvensional dan Cat Logam?

Jun 29, 2017

Apakah perbezaan di antara kabinet cat konvensional dan cat logam?

Kabinet cat dengan penampilan bergaya yang cerah, masa ini akan dapat menarik perhatian kita, tetapi ia juga mempunyai konotasi yang kaya, kadang-kadang lembut dan halus, berkilau dan lembap, dan elegan, suasana yang cantik, menyerlahkan daya tarikan dan ketenangan. Jadi apa perbezaan antara kabinet cat konvensional dan cat logam?

1. bahan

Cat penaik juga sejenis cat, berasaskan PTFE, dengan kelenturan yang kuat; Dan cat logam adalah serbuk dengan aluminium, serbuk tembaga dan serbuk logam dan bahan lain dari konfigurasi salutan. Jadi bahan itu juga salah satu perbezaan antara cat logam dan cat pembakar.

2. prestasi

Bahan bahan cat itu sendiri dan satu-satunya, rintangan haba, rintangan penebat, geseran, salutan lain tidak dominan, jadi ia mempunyai kelenturan yang kuat dan cat; Cat logam dengan mata kilat, jadi dapat menyerlahkan tekstur produk, anti ultraviolet, lekatan kuat, filem yang sukar, rintangan kakisan dan sebagainya. Ketahui dan akrab dengan perbezaan antara cat logam dan cat pembakar. Bolehkah anda memilih cat atau cat logam ?.

3. kelebihan

Kerana cat logam yang diperbuat daripada fluororesin dan pigmen dan aditif lain, mempunyai kepenuhan yang sangat baik, dapat meningkatkan membersihkan lapisan membersihkan diri dan kehidupan pelayanan; Kelebihan cat adalah bahawa ia tidak melekit dan rintangan haba, rintangan kelembapan dan rintangan gelinciran, tahan tahan, yang boleh digunakan untuk melukis dalam pelbagai saiz dan bentuk produk.

4. harga

Digunakan secara meluas dalam berus cat logam automotif, jadi harga cat logam boleh tinggi, dan teknologi menunjukkan, juga lebih tinggi gred tinggi, cat gloss dan kaya; Walaupun harganya berbanding rendah, namun fungsi dan aplikasinya tidak hilang kepada cat logam. Oleh itu, harga juga merupakan salah satu perbezaan antara cat logam dan cat pembakar

5. prestasi

Cermin logam menolak, sangat berkilat, tetapi juga mencipta pelbagai warna tidak sama dengan rasa visual, bersinar tinggi berseri tanpa cacat; Cat berus selepas prestasi sangat pelbagai, tetapi tiada titik kilat logam.

Hangzhou Rebon Cabinets Co., Ltd

TEL: + 86-571-82193086

MB: +8613732255713

FAX: + 86-571-82998655

E-mel: reboncabinets@chinarebon.com

TAMBAH: Tidak. 99 Jalan Qingliu Selatan, Jingjiang, Xiaoshan, Hangzhou, Zhejiang, China