Rumah > Berita > Kandungan

Almari terbuka atau Almari Tertutup

Nov 22, 2019

Almari pakaian, yang menempati kedudukan penting dalam kehidupan seharian, adalah perabot jenis simpanan yang sangat baik.


Tetapi Bagaimana memilih, gaya terbuka gaya tertutup?

Almari Tertutup


Pada masa ini, sebahagian besar keluarga masih merupakan almari tertutup, terutamanya di keluarga selatan. Di satu pihak, almari tertutup dapat mencegah debu dan kelembapan dengan lebih baik. Sebaliknya, mereka dapat" menyembunyikan" barang, menjadikan ruang lebih kemas dan atmosfera. Tambahan pula, almari tertutup lebih bersifat peribadi, lebih sesuai dengan keperluan psikologi orang GG, dan lebih mencukupi untuk mewujudkan rasa selamat.

China melamine Wardrobe suppliers

Setiap almari pakaian adalah badan kabinet bebas, ditutup dan tahan debu, dan panel sisi bebas memastikan kestabilan dan ketahanan yang lebih tinggi. Pakaian boleh digantung untuk mengelakkan kerutan, seperti mantel panjang, gaun formal, gaun panjang, jaket, jas baju, kemeja, seluar dan pakaian berharga lainnya. Keadaan pemeliharaan sedemikian sangat diperlukan.

PVC Wardrobe manufacturers


Buka almari pakaian


Tidak seperti almari pakaian tertutup, almari pakaian terbuka umumnya tidak mempunyai pintu atau pintu tidak semuanya ditutup. Dipengaruhi oleh gaya hidup barat, semakin banyak keluarga cenderung dengan reka bentuk almari pakaian ini. Terdapat banyak kelebihan almari pakaian terbuka, tetapi kita harus mengatakan bahawa dua kelebihannya adalah fleksibiliti. Yang kedua adalah kecekapan tinggi.

MFC Wardrobe

Fleksibiliti almari pakaian terbuka adalah salah satu sebab mengapa pengguna penuh pujian untuknya. Papan partition almari pakaian terbuka boleh dikeluarkan dengan bebas, yang bukan hanya sesuai untuk pengembangan kreatif ruang besar, tetapi juga sesuai untuk transformasi ruang kecil kemudian. Dengan kata lain, almari pakaian terbuka memberikan lebih banyak kemungkinan untuk penciptaan sekunder.

walk in closet

Ada sebab lain mengapa orang memilih almari pakaian terbuka - susun atur di almari pakaian terbuka bukan sahaja memudahkan pengambilan dan meletakkan pakaian, tetapi juga membolehkan udara ditukar secara bebas, memberikan keadaan pengudaraan yang baik untuk pemeliharaan pakaian. Walau bagaimanapun, kelebihan ini juga merugikan, kerana kekurangan naungan pintu almari, mudah memasuki habuk; Selain itu, pakaian yang terdedah cenderung menjadikan keseluruhan kelihatan tidak kemas. Oleh itu, almari pakaian terbuka lebih sesuai untuk direka dalam almari pakaian yang berasingan.