Rumah > Berita > Kandungan

Pulau Dapur: 5 Manfaat Mempunyai Satu

Nov 06, 2019

Jika anda tidak mempunyai pulau dapur, anda mungkin tidak tahu apa kelebihan yang boleh ditawarkannya. Ia menambah fungsi dan nilai jualan semula. Ketahui mengenai faedah.

kitchen cabinet uv melamine kitchen cabinet


Malah pulau-pulau dapur yang lebih besar dalam gaya hari ini - dengan alasan yang baik. Mempunyai pulau dapur menambah fungsi dan gaya ke rumah anda. Mereka juga menambah nilai jualan semula. Mereka mempunyai serba boleh, dan mereka boleh memberi anda lima manfaat ini.

1. Kemudahan ditambah

Anda boleh menggunakan pulau dapur anda untuk meningkatkan fungsi dapur anda. Tambah sinki persediaan atau dapur tambahan. Letakkan wain sejuk di bawah pulau itu.

Pilihan lain adalah untuk menjadikan pulau itu bergerak dengan pilihan dari gerai mewah hingga peranti mewah dilengkapi dengan kemudahan pulau adat.


2. Tempat Duduk Tambahan

Barisan barstools di pulau itu memberi anda ruang tambahan yang berdekatan dengan dapur. Kanak-kanak boleh makan di barstools untuk melakukan kerja rumah atau mempunyai snek selepas sekolah. Para tetamu boleh bergaul semasa pesta dan makanan. Tempat duduk tambahan sentiasa baik.


3. Penyimpanan tambahan

Anda boleh menambah gubuk, laci dan rak ke pulau dapur anda untuk simpanan segera. Anda juga boleh meletakkan kabinet adat di bawah pulau untuk menyimpan tong sampah atau kitar semula, bekalan memasak atau periuk dan kuali besar yang tidak sesuai di tempat lain.


4. Lebih Persediaan Ruang

Countertop moden sering mempunyai banyak peralatan yang anda tidak mempunyai bilik persediaan. Sebuah pulau memberi anda lebih ruang kaunter untuk memotong, mengupas dan menyediakan makanan tanpa merasa sempit. Apabila makanan selesai, anda boleh menukar ruang ke bufet hidangan - pilihan yang mudah.


5. Nilai Jualan Semula

Hari-hari ini, sebuah pulau mengharapkan untuk melihat kira-kira 60 peratus pulangan pelaburan apabila mereka menjual rumah mereka.