Rumah > Berita > Kandungan

Pereka Interior Mengungkap 5 Perkara Yang Akan Merosakkan Lihat Dapur Anda

Dec 05, 2019

Dapur sering merupakan salah satu bilik yang paling banyak digunakan di rumah, dan apabila mereka merancang dan menghias mereka, terdapat beberapa kesalahan yang anda mungkin mahu mengelakkan.

China Laminate Kitchen HM1007 H18907


Berikut adalah beberapa kesilapan terbesar yang dilakukan oleh orang apabila mereka bentuk dan menghias dapur, menurut pakar.

Susun atur yang kurang dirancang boleh menyebabkan dapur yang tidak berfungsi dan aneh.

Susun atur strategik adalah penting untuk fungsi dan daya tarikan visual mana-mana reka bentuk dapur. Penempatan peralatan dan kabinet adalah penting dan mesti sesuai dengan cara anda menyiapkan, memasak dan membersihkan.

Memilih kabinet berkualiti berwarna atau berkualiti rendah boleh menjadi kesilapan yang mahal.

Kabinet biasanya merupakan barang yang paling mahal di dapur dan yang terbaik adalah dengan menggunakan reka bentuk yang serba boleh yang tahan lama dan mudah dijaga. Setelah semua, ia tidak mudah atau mampu untuk menggantikan reka bentuk berani yang tidak berumur dengan baik.

Sekiranya anda bercadang menjual rumah anda suatu hari nanti, anda mungkin mahu melekat pada sesuatu yang lebih neutral.

grey white kitchen cabinet

Tidak mempunyai lampu di mana anda perlukan boleh menjadi bohong dan tidak berfungsi.

Gail Barley, pereka utama di Gail Barley Interiors, memberitahu Insider bahawa dapur tidak boleh berfungsi atau memenuhi potensi sepenuhnya tanpa pencahayaan yang betul.

Anda perlu sentiasa mempunyai dapur dan ruang makan yang terang.

Backsplash dapur sibuk biasanya tidak abadi - dan ia boleh mahal untuk menggantikan.

Jubin berpola mungkin tidak berumur seperti yang biasa. Mudahnya selalu lebih elegan daripada backsplash yang sibuk yang mengganggu. "

Backsplash bersih yang padat kelihatan jauh lebih baik dan bergema dengan baik dari masa ke masa untuk melihat yang abadi. Ia juga membantu nilai jualan balik rumah

Tidak menambah seni atau warna ke dapur anda adalah peluang yang tidak dijawab.

Dapur mungkin bukan tempat pertama yang anda fikirkan tentang seni gantung atau sepasang langsir, tetapi jika menambah beberapa seni ke dinding atau rawatan jendela yang indah untuk menambah warna, ini dapat meningkatkan penampilan dapur keseluruhan.