Rumah > Berita > Kandungan

Cara Menyiapkan Paip untuk Tenggelam Pulau Dapur

Jun 18, 2019

20200708164834f4ec4b0f895f4f2cab61c921c5b89eb6 (1)

Paip untuk sink pulau tidak' semudah memasang sink ke dinding dapur. Anda tidak mempunyai' kemewahan menyembunyikan paip pembuangan dan bolong di dalam dinding. Semuanya perlu dibendung di dalam pulau itu sendiri.

Walaupun memerlukan sedikit persiapan dan pengetahuan tambahan, pemasangan paip untuk sinki pulau adalah mungkin bagi kebanyakan pemilik rumah yang dilengkapi dengan peralatan paip asas dan sedikit pengalaman. Menyiapkannya sendiri juga dapat menjimatkan sedikit perubahan. Memasang sinki berharga rata-rata sekitar $ 400, menurut HomeAdvisor.

Pilih Antara Inap Pulau atau Injap Masuk Udara

Anda' Saya memerlukan cara untuk mengelakkan gas pembetung keluar dari paip dan bau dapur anda. Untuk melakukan ini, anda memerlukan bolong yang berada di bawah lantai atau injap masuk udara (AAV). Injap berfungsi dengan membuka ketika air sisa turun ke paip, mengelakkan gas pembetung melarikan diri.

Sekiranya anda menghubungkan mesin basuh pinggan mangkuk ke sink pulau baru anda, AAV mungkin terlalu banyak berfungsi. Oleh itu, jika anda' mengalirkan banyak air ke singki secara berkala, pertimbangkan bolong dan bukannya injap. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan pemilik rumah, AAV adalah jalan yang sesuai. Ikuti arahan di bawah untuk memasang AAV.

Rancang Jalan Paip Anda

Mulakan persiapan dengan menjalankan paip longkang 2 inci di bawah lantai dari timbunan sampah utama dapur&# 39 ke kabinet yang menempatkan sink pulau anda. Pastikan ini adalah jalan sesingkat mungkin sebelum anda melepaskan lantai secara fizikal untuk meletakkan paip.

Sebaik sahaja anda membawa paip ke kabinet yang memuatkan sink pulau, anda perlu' perlu memanjangkan paip itu hingga sekitar 5 inci di bawah dasar sink.

Pasang Saliran

01 Masukkan ke dalam longkang sinki' dan tailpiece yang keluar dari longkang. Pemasangan P-perangkap anda akan melekat pada bahagian ekor. Sambungkan paip sambungan PVC anda ke hujung perangkap P yang lain.

02 Pindahkan perangkap P ke sekeliling sehingga pelekap menyentuh paip pembuangan. Di sinilah anda' akan menandakan persimpangan dua paip.

03 Gunakan gergaji besi untuk memotong paip pembuangan di mana anda menandakan persimpangan dengan paip pemanjangan. Tanggalkan sebarang lubang dengan kertas pasir.

04 Letakkan tee kebersihan anda dengan sapuan menghadap ke atas dan saluran keluar menunjuk ke arah perangkap P. Saluran itu harus sama dengan paip sambungan. Gunakan simen PVC untuk memasangkan tee sanitasi ke saluran pembuangan.

05 Sambungkan paip sambungan dan tee. Pipa penyambungan mungkin terlalu panjang untuk dimasukkan ke dalam saluran keluar tee; jika ya, potong agar sesuai. Gunakan simen PVC untuk melekatkan keduanya. Anda' masih akan membuka bahagian atas tee.

Pasang Injap Sistem Udara

Anda boleh menggunakan bahagian yang anda memotong paip pembuangan untuk memasukkan ke bahagian atas tee. Bergantung pada jenis injap masuk udara yang anda miliki, anda mungkin dapat merekatkannya terus ke bahagian paip itu. Atau, anda mungkin perlu memasang penyesuai berulir dan kemudian pasangkan injap. Pastikan injap mempunyai banyak udara di sekelilingnya untuk berfungsi dengan baik.

Untuk menyelesaikannya, hapuskan perlahan-lahan mana-mana simen PVC yang keluar dari kelengkapan paip dan biarkan simen kering.

Memasang sinki pulau boleh menjadi agak mencabar, tetapi kemampuan menggunakan injap masuk udara memungkinkan pemilik rumah yang berpengalaman untuk menangani tanpa bantuan tukang paip profesional. Walau bagaimanapun, jika anda perlu memasang ventilasi yang lebih tradisional atau anda menghadapi masalah, hubungi profesional untuk mendapatkan bantuan.