Rumah > Berita > Kandungan

Cara Merancang Susun atur Kabinet Dapur Anda

Dec 21, 2020

Apabila menghias dapur, perlu memasang kabinet, yang terutamanya merupakan platform untuk menyimpan peralatan dapur dan operasi memasak. Apabila memasang kabinet, gaya pemasangannya dipilih mengikut saiz bahagian dapur, tidak mengikut keutamaan dan keselesaan praktikal seseorang. Jadi apakah susun atur kabinet dapur? Bagaimana untuk mereka bentuk saiz kabinet?

Pelan susun atur dapur dan reka bentuk kabinet menetapkan lokasi peralatan anda, menubuhkan zon kerja, mempengaruhi berapa banyak ruang kaunter yang anda akan ada dan membolehkan tempat duduk - atau mungkin tidak. Bekerjasama dengan pereka bentuk anda untuk mencari susun atur yang menggunakan ruang anda dengan cekap dan sesuai dengan jenis aktiviti yang anda mahu lakukan, sama ada dapur berbentuk L atau dapur berbentuk U.


Reka bentuk Kabinet Dapur Berbentuk I-Shaped

Susun atur ini sering menjadi pilihan terbaik (atau hanya) untuk ruang kecil atau sempit.

Dapur dinding tunggal adalah antara yang paling berpatutan kerana mereka sering menampilkan bilangan kabinet yang paling sedikit.

Economical Melamine Kitchen manufacturers HM1003H606


Kabinet Dapur Berbentuk L

Susun atur berbentuk L menyesuaikan diri dengan pelbagai ruang, menjadikannya pilihan yang paling popular.

Susun atur ini adalah cara yang paling kos efektif dan cekap untuk mewujudkan segi tiga kerja.

Biasanya, satu sisi akan menampilkan sinki anda, manakala dapur yang lain. Peti sejuk anda boleh pergi di kedua-dua belah pihak, yang lebih lama jika ada.

Jika dapur anda cukup besar, tambahkan pulau atau meja kecil berhampiran tengah "L" untuk kawasan atau tempat duduk tambahan.

High End Melamine Cabinets factory HM1804


Kabinet Dapur Berbentuk U

Dapur berbentuk U mempunyai kabinet di sepanjang tiga dinding dengan akses terbuka di sisi yang tinggal.

Kaunter berterusan dan penyimpanan yang mencukupi mengelilingi tukang masak.

Dapur berbentuk U mempunyai potensi untuk kabinet yang lebih atas daripada susun atur lain.

Jika bilik anda cukup besar, sediakan pelbagai zon kerja di sisi yang berbeza "U" supaya dua orang boleh menggunakan dapur tanpa mendapat jalan masing-masing.

Modern melamine Kitchen CabinetHM1804


Kabinet Dapur Galley

Dapur galley membungkus banyak ke dalam ruang kecil. Itulah sebabnya anda sering akan menemui susun atur ini di rumah, kondominium dan pangsapuri yang lebih kecil.

Segi tiga kerja padat terbentuk daripada dua zon kerja yang menghadapi satu sama lain pada dinding selari. Semuanya boleh dikunjungi dengan mudah.

Kitchen Craft cupboards