Rumah > Berita > Kandungan

Cara Merancang Susun atur Almari Pakaian

Aug 12, 2020

Sebagai ruang simpanan terpenting di bilik tidur, reka bentuk reka bentuk almari pakaian adalah kuncinya: cara susun atur, cara memaksimumkan penggunaan ruang, cara menyesuaikan ukuran almari pakaian, dan bagaimana memiliki rasa reka bentuk.

modern bedroom wardrobe

Pada masa yang sama, almari pakaian sebagai salah satu perabot utama di bilik tidur, mempunyai rasa keberadaan yang kuat di ruang dengan jumlahnya yang besar. Gayanya memainkan peranan penting dalam menyusun gaya keseluruhan rumah.


Kemudahan

Setiap minit dihitung pada waktu pagi hari bekerja, jadi mencari pakaian yang anda perlukan dengan cepat dan selesa adalah langkah penting bagi almari pakaian.

Menurut ergonomi, almari pakaian boleh dibahagikan kepada bahagian atas, tengah dan bawah.

Di bawah 650mm adalah kawasan pertama, yang senang diambil oleh orang ketika mereka membongkok atau berjongkok. Ia sesuai untuk laci atau partisi untuk menyimpan barang-barang kecil.

Kedudukan dari 650mm hingga 1850mm adalah kawasan kedua, iaitu kawasan di mana tangan secara semula jadi tergantung dari kedudukan yang boleh disentuh ke ketinggian sentuhan tertinggi. Ini adalah lokasi utama seluruh almari pakaian, sesuai untuk menyimpan pakaian bermusim. Menggantung pakaian adalah pilihan yang baik.

Kawasan ketiga adalah dari 1850mm ke bahagian atas kabinet. Ia sesuai untuk menyimpan barang yang jarang digunakan. Tempat tidur bermusim dan barang-barang besar adalah pilihan yang baik.

wardrobe lacquer melamine furniture full house soulution

Tinggi Laci

Laci hendaklah diletakkan di bawah almari pakaian 1250mm, yang sesuai untuk mencari barang yang mudah dan menjimatkan tenaga kerja. Ia sangat sesuai untuk warga tua.

Ketinggian laci adalah 150mm hingga 200mm, yang sesuai untuk penyimpanan pakaian menegak. Lebarnya tidak boleh terlalu panjang kerana kemudahan penyimpanan dan klasifikasi, dan banyak laci pendek dapat diatur.

Dan semasa menetapkan kedudukan laci, mod pemasangan pintu kabinet mesti dipertimbangkan. Khususnya, laci dua almari takal tidak boleh dipasang di tengah almari pakaian, jika tidak, laci tidak dapat dibuka seperti biasa.

corner armoire cabinet

Rak Pembahagian

Rak partition mempunyai pengaruh yang sangat penting terhadap kadar penggunaan almari pakaian. Sebelum almari pakaian disesuaikan, fikirkan penggunaan umum setiap kawasan. Yang terbaik adalah menjaga jarak antara partisi antara 400mm dan 600mm, kecuali untuk lokasi khas.

Kawasan untuk meletakkan jaket dan jas pendek tidak kurang dari 800mm, sementara kawasan untuk rok dan mantel panjang tidak kurang dari 1300mm. Sekiranya pakaian jatuh pada partition.

master bedroom melamine lacquered UV drawers modern european

Lampu Kabinet

Jalur ringan! Ingat titik pengetahuan ini. Jalur cahaya kecil dapat memberikan kebahagiaan semasa anda membuka almari pakaian.

Tali pinggang lampu induksi hangat menambahkan kecerahan pada ruang kabinet tertutup, yang sesuai untuk memilih pakaian.