Rumah > Berita > Kandungan

Cara Mengekalkan Countertop Quartz

Sep 10, 2020

Dalam pilihan kaunter kabinet dapur, countertops batu kuarza masih menjadi arus perdana pada masa ini. Kerana kekerasan dan ketumpatan, countertops batu kuarza tahan lama dan mudah dibersihkan. Walau bagaimanapun, dapur tergolong dalam tempat yang ditutup dengan minyak fume, yang akan menyebabkan kerosakan pada countertop untuk masa yang lama, meninggalkan kotoran kotoran dan minyak, dan bahagian atas meja kuarza akan sangat didiskaunkan jika ia diabaikan selama bertahun-tahun, jadi perlu memahami penyelenggaraan dan pembersihan countertop kuarza. Mari kita berkongsi beberapa petua mengenai penyelenggaraan kuarza countertop dan pembersih pendarahan atas meja kuarza.


Penyelenggaraan countertop kuarza

1. Waxing Countertop Quartz

Selain pembersihan, countertops batu kuarza juga mesti ditiup. Perhatian khusus perlu dibayar ke tempat di mana terdapat kotoran di kaunter. Adalah disyorkan untuk mengoyakkannya secepat mungkin dan lilin mereka. Jika boleh, kekerapan lilin di sini boleh menjadi lebih tinggi.


2. Mencegah Suhu Tinggi

Adalah mustahil untuk meletakkan objek suhu tinggi secara langsung di permukaan batu kuarza. Walaupun batu kuarza boleh menahan suhu yang tinggi, ia masih boleh merosakkan permukaannya. Di samping itu, tidak boleh memotong sayur-sayuran secara langsung di atas meja atau memukul meja keras.


Petua pembersihan seepage quartz countertop

1. Mengikis kotoran dengan pisau

Kotoran air yang ditinggalkan dalam kegunaan harian kita boleh direndam dalam air yang jernih atau bahan pencucuh dan kemudian disapu kering dengan ragam. Jika terdapat kotoran, kita boleh menggunakan bilah kecil untuk mengikis kotoran di permukaan.

2. Vitamin C membuang karat

Jika karat muncul di atas meja, kita boleh mengisar tablet vitamin C ke dalam serbuk, kemudian tambah sedikit air dan campurkan ke dalam buburan serbuk, kemudian gunakannya pada karat selama sepuluh minit, kemudian lapkannya bersih dengan kain basah.

3. Sapukan ubat gigi untuk pembersihan

Jika kita secara tidak sengaja mencurahkan perkara-perkara gelap seperti kicap atau cuka berusia di atas meja batu kuarza, kita harus menghapuskannya dengan serta-merta. Kemudian kami memohon ubat gigi di atas meja batu kuarza. Selepas 10 minit, lapkannya dengan kain yang lembap, dan kemudian bersihkan kotoran.

white lacquer kitchen cabinet