Rumah > Berita > Kandungan

Cara Layout Kabinet Dapur

Dec 10, 2018

1. Kabinet bentuk lurus: semua peralatan elektrik dan kabinet diletakkan di sepanjang dinding, dan kerja-kerja dijalankan dalam garis lurus. Reka bentuk dapur yang padat dan cekap ini sesuai untuk keluarga kecil atau sederhana atau perumahan di mana hanya satu orang yang bekerja di dapur pada masa yang sama. Jika anda menggunakan reka bentuk ini di dapur yang besar, ia boleh menyebabkan terlalu banyak jarak antara fungsi yang berbeza. Pertimbangkan menggunakan kabinet berganda atau menambah kabinet dinding ke dinding untuk memaksimumkan ruang dinding.


2. Kabinet berbentuk l tidak melihat lebih daripada sudut, penggunaan kabinet ini pada peralihan, boleh menambah banyak keseronokan untuk kehidupan dapur, untuk mencapai banyak ciri-ciri baru. Ia adalah reka bentuk dapur praktikal dan reka bentuk dapur yang paling biasa, sesuai untuk ruang kecil. Dengan membahagikan kawasan kerja di antara dinding yang bersambung di kedua-dua belah pihak dengan cara ini, segitiga kerja yang ideal dapat diperolehi. Dapur, tenggelam, kabinet pembasmian kuman, dan peti sejuk, dengan worktops di antara setiap stesen kerja untuk mengelakkan tumpahan dan kesesakan.

lacquer modular kitchen cabinets wholesale


Kabinet berbentuk 3. umumnya memerlukan kawasan dapur yang lebih besar. Kabinet berbentuk U juga merupakan yang paling praktikal untuk digunakan. Kabinet berbentuk U mudah diakses untuk setiap item, menggunakan ruang maksimum untuk memasak dan penyimpanan. Kedua-duanya boleh bekerja di dapur pada masa yang sama. Tetapi dapur berbentuk U hanya sesuai untuk dapur besar. Elakkan crossover permukaan operasi supaya kedua-dua boleh bekerja dengan selesa pada masa yang sama tanpa berlanggar. Simpan sekurang-kurangnya 120 cm di antara dua kabinet bertentangan untuk memastikan ruang yang mencukupi.

Selagi ruang membenarkan, saya fikir setiap pemilik mahukan kabinet berbentuk U. Di dapur, kabinet berbentuk U mempunyai praktikal dan estetika yang lebih baik. Kerana pelbagai perubahan, terdapat permintaan yang lebih tinggi untuk reka bentuk Kabinet berbentuk U. Dalam reka bentuk, kabinet berbentuk U secara amnya mengikut prinsip berikut. Contoh kabinet berbentuk U dibina untuk mencapai pemprosesan partition pertama, dan fungsi dapur yang berlainan ...

Kabinet berbentuk U, simpanan meningkat. Adakah anda ingin menikmati interaksi dengan keluarga anda semasa proses memasak dan mengejar trend terkini di dapur? Tidakkah mungkin di dapur kecil kami? Ruang cabaran mewujudkan kekeliruan bagi kita, mengubah dapur sempit dan membuat dapur intim, menjadikannya tempat yang mudah dan menyeronokkan untuk dinikmati.

u shaped solid wood kitchen cabinet amercian style

4. Kabinet jenis pulau , kabinet merujuk kepada kawasan operasi berasingan yang berasingan dari kabinet. Pulau kabinet hanya sesuai untuk dapur terbuka. Peranannya yang paling besar dalam hiasan moden adalah memisahkan dapur dari ruang lain.

wood grain melamine modern kitchen cabinet


Kabinet pulau mempunyai lebih banyak ruang kerja dan ruang penyimpanan untuk berbilang orang yang bekerja di dapur pada masa yang sama. Tenggelam atau ketuhar / dapur juga boleh dipasang di pulau dapur jika perlu. Sebelum membuat keputusan, semak untuk mengetahui sama ada ia mungkin untuk menyambungkan paip, litar, dan lekuk hud pelbagai kabinet pulau dan untuk memastikan terdapat permukaan kerja antara dapur dan sinki.

5. Kabinet berbentuk dua, yang juga dikenali sebagai dapur koridor adalah dua baris kerja dan tempat simpanan di sepanjang dinding yang bertentangan. Jika menyediakan makanan adalah tumpuan kerja dapur, maka reka bentuk ini adalah tambah besar. Dapur lorong tidak memerlukan banyak ruang, dan ada pintu atau tingkap di hujung dapur.

Perhatian harus dibayar kepada reka bentuk, jarak antara dua baris kabinet bertentangan harus sekurang-kurangnya 120cm untuk memastikan terdapat ruang yang cukup untuk membuka pintu kabinet. Untuk ruang sempit, satu pihak boleh memilih kabinet dengan kedalaman 60cm dan sisi lain dengan kedalaman 35cm.