Rumah > Berita > Kandungan

Cara Pasang Kabinet Hinges

Jan 30, 2020


Hinge adalah salah satu perkakasan yang biasa digunakan untuk perabot panel, almari pakaian, pintu kabinet. Kualiti engsel bergantung kepada penggunaan lemari pakaian dan pintu lemari. Engsel boleh dibahagikan kepada tiga jenis mengikut hingle lenturan lengkung: penutup penuh, penutup separuh dan tiada penutup.

Pertama, apabila memasang engsel kabinet, adalah perlu untuk menentukan saiz pintu kabinet dan margin minimum antara pintu kabinet. Margin minimum pintu kabinet hendaklah ditentukan mengikut jenis engsel. Ini biasanya disenaraikan dalam instrumen pemasangan engsel kabinet. Anda boleh merujuknya untuk menentukan nilai.

Apabila menyambungkan kabinet kabinet, pasangkan papan pengukur, kemudian gunakan gerudi pistol atau pembuka lubang kayu untuk menggerudi lubang pelekap cawan berengsel dengan lebar kira-kira 3-5mm pada papan pintu kabinet. Kedalaman penggerudian umumnya kira-kira 12mm.

Kemudian masukkan engsel kabinet ke dalam panel pintu kabinet, kemudian ayakan cuping engsel engsel dengan skru. Selepas engsel dimasukkan ke dalam lubang panel pintu kabinet, buka engsel, masukkan ke dalam panel sebelah sejajar, dan kemudian atur asas engsel dengan skru mengetuk diri.

Akhir sekali, selepas pemasangan, anda boleh mencuba kesan membuka dan menutup pintu kabinet. Sekiranya kesan itu tidak baik, anda perlu melaraskan pintu kabinet untuk kesan yang terbaik, dan jurang antara pintu kabinet dipasang biasanya 2mm.