Rumah > Berita > Kandungan

Cara Merangka Kabinet TV

Sep 27, 2020

Perabot yang disesuaikan dapat disesuaikan mengikut ciri-ciri bilik dan gaya kegemaran pemilik&# 39, jadi ini telah menjadi pilihan semakin banyak orang. Untuk beberapa ruang tamu dengan corak yang tidak teratur, kabinet TV yang disesuaikan adalah pilihan terbaik. Masalah apa yang harus kita perhatikan ketika memasang kabinet TV?


Pertama, perhatikan ukuran ruang tamu

Kabinet TV yang disesuaikan harus memperhatikan ukuran ruang tamu. Ruang tamu yang berbeza mempunyai ukuran ruang dan corak ruang tamu yang berbeza. Mengikut susunan kabinet TV di ruang tamu, rancang kabinet TV yang paling sesuai. Dari segi ukuran ruang, jika ruang tamu luas, anda boleh mengutamakan penggunaan kabinet TV dengan dinding bingkai keseluruhan. Pada masa ini, disarankan agar warna dinding dan sofa latar belakang tetap konsisten. Sekiranya ruang tamu sempit, disarankan untuk menggunakan kabinet TV gabungan untuk menggunakan ruang yang lebih berkesan dan menjadikan ruang mempunyai rasa hierarki.

living room tv cabinet design

TV Closet Home Furniture


Kedua, perhatikan penggunaan kabinet TV

Sebelum merancang kabinet TV, fahami terlebih dahulu apa kegunaan utama kabinet TV di rumah. Apakah itu digunakan sebagai lemari paparan, kabinet penyimpanan, atau untuk mengumpulkan buku? Pilih gabungan kabinet TV dan partisi mengikut kategori dan kuantiti artikel yang akan disediakan. Sebagai contoh, rakan yang mempunyai lebih banyak buku di rumah dapat menumpukan perhatian untuk membina dinding rak buku, sehingga ruang tamu juga dapat menyimpan buku dalam kajian, yang bukan hanya dapat menjimatkan ruang, tetapi juga menunjukkan cita rasa budaya pemiliknya. Sekiranya terdapat banyak kraftangan di rumah, anda boleh mempertimbangkan untuk merancang dinding paparan.

tv unit cabinet set小图


Ketiga, perhatikan gaya hiasan rumah

Terdapat banyak gaya pembaikan rumah, dan gaya kabinet TV yang disesuaikan harus diselaraskan dengan keseluruhan gaya pembaikan rumah. Contohnya, hiasan gaya sederhana moden, maka ruang tamu memberi orang rasa selesa dan segar, dan kabinet TV secara semula jadi tidak akan terlalu rumit, jadi gaya panel sederhana dan padanan warna panel yang sesuai akan menunjukkan hasil yang sangat baik.

living room tv cabinet