Rumah > Berita > Kandungan

Cara Merancang Vanity Bilik Mandi yang Sempurna

Jun 17, 2019

Reka bentuk kesombongan yang luar biasa memerlukan perancangan yang teliti dan perhatian terhadap perincian. Terdapat banyak keputusan yang perlu dibuat, dari susun atur dan gaya kepada jenis sink dan countertop. Proses enam langkah ini memberi anda pelan permainan untuk diikuti semasa anda merancang ruang kosong baru anda.

wholesale Melamine Bathroom Vanity Cabinet

1. Tetapkan pada Tata Letak

Sebelum anda membuat keputusan tentang warna, kemasan dan lekapan, anda perlu tahu di mana kesombongan anda pergi dan berapa besarnya ia akan berlaku.

Susun atur galley termasuk dua ruang kosong yang dipisahkan oleh pass-through. Setiap ruang ini boleh termasuk sinki, atau anda boleh menggunakan satu ruang untuk mencuci dan yang lain untuk tempat duduk.

Banyak bilik mandi mempunyai kesombongan mendatar dengan satu bahagian kabinet. Kesombongan ini adalah cekap dan memanfaatkan sepenuhnya ruang penyimpanan dan ruang yang tersedia. Mereka juga memastikan garis-garis yang bersih dan reka bentuk bilik mandi yang diperkemas.

Pemilik rumah juga boleh merekabentuk kesombongan berbentuk L, terutamanya dalam bilik mandi utama. Walaupun mereka tidak selalu memaksimumkan ruang (sudutnya jarang efisien), mereka menawarkan kaki dan lengan yang luas, serta ruang kosong yang berbeza, di dalam bilik mandi yang lebih besar. Kecuali jika ia digunakan di bilik mandi kecil, kesombongan berbentuk L jarang merasakan sempit.

Wholesale Bathroom Cabinet

2. Tentukan Bilangan Tenggelam

Anda perlu mencari gaya kesombongan yang boleh menampung bilangan tenggelam yang anda mahu.

Jika mereka mempunyai pilihan mereka, kebanyakan pemilik rumah akan lebih suka tenggelam dua kali ganda. Malangnya, terdapat kerapangan ruang.

Keadaan yang lebih kecil daripada 60 inci biasanya hanya mempunyai satu tenggelam. Tenggelam boleh berada di tengah, ke kanan atau ke kiri. Kabinet sink anda boleh mempunyai laci atau pintu kabinet standard.

Ketiadaan lebih daripada 60 inci luas boleh selesa menampung dua tenggelam. Walau bagaimanapun, jika satu tenggelam sudah cukup, anda boleh menggunakan ruang tambahan untuk ruang balas tambahan.

3. Pilih Gaya

Sebaik sahaja anda mencari susun atur yang paling sesuai dengan bilik mandi anda dan menentukan berapa banyak tenggelam yang anda mahu, langkah seterusnya adalah untuk menentukan reka bentuk kesombongan. Adakah anda lebih suka kabinet tradisional? Sekeping perabot antik? Tenggelam kekaki?

Jika anda mahukan kabinet kesombongan tradisional, terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan:

-Adakah anda mahu cat atau noda?

-What warna yang anda suka?

-Apa jenis gaya pintu yang anda mahukan?

-Adakah anda mahu laci, pintu atau sudu?

transitional-bathroom

4. Cari Countertop Kanan

Sekiranya anda membeli tenggelam atau memulihkan perabot lama, anda mungkin dapat melangkau langkah ini. Kebanyakan reka bentuk yang lain, termasuk kabinet dan kepingan perabot yang dipotong tanpa bahagian atas, akan memerlukan beberapa jenis meja.

Terdapat beberapa bahan yang tersedia, termasuk granit, kuarza, marmar, lamina, konkrit, kayu dan permukaan pepejal.

Granit dan kuarza adalah pilihan yang popular untuk countertop bilik mandi. Kedua-duanya adalah bahan tahan lama, berkualiti tinggi dengan corak pereka. Granit perlu disegel setiap satu atau dua tahun kerana ia adalah batu berliang.

Batu-batu lembut seperti gores marmar lebih mudah daripada granit dan kuarza dan mempunyai toleransi yang kurang untuk kelembapan. Kayu dan lamina tidak selalu bercampur baik dengan kelembapan sama ada, tetapi mereka mungkin lebih mesra bajet daripada batu.

5. Pilih Jenis Tenggelam

Langkah seterusnya adalah untuk menentukan jenis sink, seperti undermount, drop-in, kapal atau dinding-mount. Selepas itu, pilih warna dan bahan untuk sinki anda, sama ada porselin, batu semula jadi atau sesuatu yang lain.

Tenggelam undermount dipasang di bawah meja anda dengan kurungan sokongan, memberikan rupa mulus. Mereka lebih sukar untuk memasang dan biasanya memerlukan profesional.

Tenggelam kapal duduk di atas kaunter anda. Lubang untuk longkang dipotong dari meja anda. Ada lagi untuk membersihkan, tetapi sinki kapal memberikan anda pilihan untuk memilih sink dengan corak, reka bentuk dan bentuk tersuai.

Tenggelam drop-in dipasang di dalam keratan di kaunter meja anda. Tenggelam ini mempunyai bibir yang terletak di atas kaunter anda. Walaupun mereka mudah dipasang, kotoran dan kotoran boleh membina di celah antara sink dan kaunter.

Waterproof Bathroom Vanity

6. Perlawanan, Perlawanan dan Lebih Banyak Jadual

Sudah tiba masanya untuk membungkus reka bentuk anda dengan lekapan. Anda boleh memusatkan perhatian anda pada susun atur dan kemasan kabinet anda, tetapi anda masih perlu memilih perkakasan, faucets, pencahayaan dan cermin kabinet anda. Yang paling penting, ini perlu diselaraskan dengan rancangan reka bentuk dan warna anda yang lain.

Khususnya, anda perlu membuat keputusan berikut:

-Adakah anda ingin lampu denai, lampu dipasang di dinding atau pencahayaan tersembunyi?

-Adakah anda ingin cermin terbina dalam atau cermin hiasan yang anda boleh dengan mudah menggantikan?

-Apa jenis kabinet kabinet dan tarikan yang anda mahukan?

-Adakah anda ingin reka bentuk keran terperinci atau sesuatu yang lebih mudah dan moden?

Tidak ada kekurangan pilihan untuk perkakasan dan lekapan kabinet. Selesaikan penamat (gangsa minyak yang digosok, nikel, krom, keluli tahan karat) dan kemudian pilih gaya (tradisional, kontemporari, moden).