Rumah > Berita > Kandungan

Cara Merancang Ruang Depan?

Sep 03, 2019

Lorong memberi orang perasaan sebagai bahagian depan rumah, dan perasaan pertamanya juga memberikan perasaan estetik yang berbeza dan daya tarikan yang berlanjutan. Pada masa yang sama, ia juga merupakan kawasan peralihan rumah kita. Untuk pemandangan pertama yang indah selepas lapan jam bekerja setiap hari, walaupun kita letih, kita pasti akan menjadi sangat selesa.

Jadi, bagaimanakah kita harus merekabentuk lorong yang baik?


Pertama, fungsi lorong

Fungsi serambi ini terutamanya hiasan dan berfungsi.

1. Pintu masuk berfungsi

Lorong ini adalah kawasan yang mesti dilalui untuk masuk dan masuk ke pintu, jadi lorong itu harus memenuhi tahap keselesaan kami semasa mereka bentuk, dan ia juga sepatutnya memenuhi keperluan kami dalam fungsi, seperti menukar kasut, meletakkan beg, meletakkan payung, kunci, menggantung pakaian, melihat di cermin, dan lain-lain

hallway pvc cabinets full house furniture


2. Lorong hiasan

Di samping itu, harus ada kaca atau partition, yang bukan sahaja mempunyai kesan hiasan, tetapi juga dapat melindungi privasi kami.


Kedua, reka bentuk lorong biasa

1. Jenis penyimpanan

Lorong ini sangat khusus apabila mereka bentuk, bukan sahaja harus praktikal, tetapi juga harus menampung. Oleh itu, lorong perlu memberi perhatian kepada kemudahan memakai dan memegang kasut.

Sekiranya pintu masuk ingin mempunyai penginapan, maka anda memerlukan kabinet kasut. Sekiranya kawasan pintu masuk agak besar, anda boleh mempertimbangkan kabinet kasut luaran. Jika tidak, jika kawasan itu kecil, anda boleh mempertimbangkan kabinet kasut dalaman. Beri perhatian kepada kedalaman kabinet kasut mengikut saiz kasut. Selain itu, saiz kasut lelaki dan wanita adalah berbeza, dan kedalaman semula jadi juga berbeza.

Sebaliknya, untuk memudahkan kita memakai kasut dan bengkok ke bawah, ketinggian najis kasut kita harus dipertimbangkan. Bagi kedalaman, ia bergantung kepada keadaan, manakala lebarnya bergantung kepada anjung. Secara umumnya, kerusi itu cukup besar untuk memudahkan lebih ramai orang menukar kasut.

hallway functional cabinet full house design

2. Jubah kecil bilik

Sesetengah orang akan mempunyai tabiat berubah menjadi pakaian rumah sebaik sahaja mereka pulang, atau mencari pakaian untuk dipakai pada keesokan harinya, jadi tidak perlu tergesa-gesa naik dan turun keesokan harinya, jadi teras kami juga boleh menjadi bilik tidur yang sangat baik, bukan sahaja dengan kesan hiasan yang baik, tetapi juga dapat menampung.

shoes cabinet malamine lacquer full house customization cabinet

3. Pencahayaan

Cahaya mempunyai fungsi penetapan alam sekitar. Lampu yang berbeza boleh membuatkan orang berasa hangat atau sejuk, bahagia atau sedih.

Cahaya lorong itu hendaklah terutamanya dalam warna hangat. Di samping pencahayaan, ia juga harus mencerminkan perasaan hangat sehingga rumah itu mempunyai suasana yang hangat dan bertenaga.

Adalah dicadangkan agar anda memasang lampu induksi, dan ia akan menyala sebaik sahaja anda masuk, jadi anda tidak perlu melicinkan dan mencari kunci.