Rumah > Berita > Kandungan

Cara MerekaBentuk Kabinet Dapur Siling ke Tingkat

Dec 30, 2020

Selama bertahun-tahun, kabinet REBON telah menemui cara yang berbeza untuk menginovasi almari moden supaya ia boleh serasi dengan apa-apa jenis reka bentuk dapur. Kabinet dinding boleh dipasang dalam kedudukan tinggi, manakala kabinet asas yang mempunyai keupayaan penyimpanan yang tinggi direka untuk berehat di lantai. Terdapat juga kabinet bebas, yang boleh diletakkan di mana-mana sahaja di dapur.

Sekarang kita akan bercakap tentang yang lebih tidak bertamadun dan variasi almari yang baru muncul, kabinet siling ke lantai. Jika anda mahukan pendekatan yang lebih moden untuk penyimpanan dapur anda, dapur siling ke lantai sangat baik dalam memaksimumkan ruang dan menyediakan tempat untuk menyerlahkan peralatan dapur anda.

Untuk membantu anda menyediakan dapur anda untuk memasang kabinet siling ke lantai, berikut adalah beberapa perkara penting yang perlu anda pertimbangkan:

Mewujudkan rasa Simetri

Apabila ia datang untuk mereka bentuk dapur menggunakan kabinet dapur siling ke lantai, salah satu faktor penting yang perlu anda pertimbangkan adalah simetri. Adalah penting bahawa anda menyimpan hampir setiap unit dapur kelihatan seperti sebahagian daripada teka-teki besar, yang boleh membuat kawasan prep makanan sangat menarik. Untuk melakukan ini, anda boleh menyesuaikan kabinet siling ke lantai dengan cara yang ia akan mengelilingi perkakas, seperti ketuhar atau peti sejuk.

Tambah beberapa Ruang Kerja

Selain serasi hanya untuk dapur yang lebih besar, satu lagi kelemahan kabinet dapur siling ke lantai adalah kerana ia menduduki kawasan yang besar dari lantai ke siling, anda pada dasarnya mengorbankan beberapa ruang kerja sebagai pertukaran penyimpanan. Untuk meneutralkan kekurangan permukaan yang didedikasikan untuk persediaan makan, anda mungkin perlu memasang pulau dapur yang berasingan.

melamine cabinets painting

Letakkan beberapa Jurang untuk Windows

Elakkan meletakkan kabinet dapur siling ke lantai anda di dinding dengan tingkap terbuka. Tetapi sekiranya anda tidak mempunyai pilihan lain, pastikan anda meletakkan beberapa jurang untuk tingkap. Membiarkan cahaya di dalam dapur anda akan menjadikan bilik lebih cerah, menghalangnya daripada kelihatan sempit dan terpencil.

Pergi untuk Perkakas Bersepadu

Oleh kerana kabinet siling ke lantai boleh meliputi seluruh dinding, ia boleh menjadi peluang yang ideal untuk menggunakan peralatan bersepadu. Pemandangan biasa untuk gaya dapur kontemporari peralatan bersepadu boleh menduduki tempat yang sama dengan almari, menjimatkan banyak ruang berharga hasilnya.

minimalist kitchen cabinet 2020Cuba Susun atur Dapur Berbentuk U

Jika ia berlaku bahawa anda juga merancang untuk susun atur dapur, contoh terbaik yang boleh pergi dengan peralatan siling ke lantai adalah susun atur dapur berbentuk U. Susun atur jenis ini meletakkan majoriti unit dapur ke dalam tiga dinding bersebelahan, membentuk bentuk huruf U. Ia seterusnya memaksimumkan kecekapan kabinet siling ke lantai kerana ia mengurangkan jarak antara beberapa stesen kerja. Ia juga menyediakan permukaan kerja tambahan dengan mengintegrasikan pulau dapur yang panjang untuk mengatur alat dapur dan bahan-bahan makanan.

China Kitchen Cabinet suppliers