Rumah > Berita > Kandungan

Bagaimana Untuk Menyesuaikan Ambri Integral?

Apr 23, 2019

Bagaimana Dihantarkan Ambri Integral?


Dengan perkembangan teknologi yang berterusan, penghormatan ambar integral menjadi lebih tinggi dan lebih tinggi, yang juga menjadikan dapur mempunyai lebih banyak kemungkinan. Kabinet semasa boleh merekabentuk produk yang memuaskan mengikut keperluan pelanggan. Apakah kaedah yang baik untuk menyesuaikan kabinet? Mari kita lihat.

1. Layout

Ambry Integral bukan sahaja meletakkan kedudukan seperti saluran paip dan soket mengikut tata letak dapur untuk membuat susunan ruang lebih masuk akal. Mengikut penggunaan keadaan untuk reka bentuk susun atur, untuk menjadikan dapur lebih mudah untuk beroperasi, menjimatkan masa, meningkatkan kecekapan dapur.

2. Gaya

Terdapat banyak gaya kabinet, termasuk kabinet menegak, kabinet tergantung, kabinet tertanam, dan sebagainya semasa memilih, kita harus mempertimbangkan kebiasaan penggunaan dan ruang dapur kita sendiri.

3. Kualiti

Kualiti produk termasuk kualiti proses pembuatan dan kualiti bahan yang digunakan. Adalah dicadangkan untuk mencari jenama dengan populariti yang lebih tinggi di pasaran. Mereka lebih profesional dalam aspek ini dan mempunyai jaminan kualiti yang lebih baik.


Pemilihan Corak Penyesuaian Kabinet

Susun atur berbentuk U: dapur persegi dengan luas kawasan

Ini berdasarkan bentuk L, konsol tambahan, atau kawasan berfungsi, boleh menampung lebih banyak barangan atau peralatan elektrik. Dapur berbentuk U mempunyai kawasan yang besar dan boleh menampung banyak orang. Sebaliknya, susun atur berbentuk U mempunyai fungsi yang paling lengkap, termasuk kawasan pembasuhan, kawasan memasak, kawasan operasi dan kawasan penyimpanan, dan pembahagiannya sangat jelas.

Sesetengah orang mengatakan bahawa susun atur berbentuk U akan membawa kepada dua penjuru, yang dengan mudah akan menjadi kawasan buta untuk penglihatan atau penggunaan, mengakibatkan sisa ruang. Tetapi sekarang banyak kabinet boleh disesuaikan dengan keranjang Pull-out corner, yang menyelesaikan masalah ini dengan baik.

Susun berbentuk L: kawasan kecil, jenis apartmen yang agak persegi

Susunatur berbentuk L tidak semestinya besar di kawasan, dan reka bentuk sudut agak biasa. Secara amnya, pelbagai dapur dan hud pelbagai direka bentuk dalam tepung dengan berbentuk L yang lebih panjang, manakala pinggan mangkuk dan kawasan basuh pinggan mangkuk ditetapkan dalam tepung dengan panjang yang lebih pendek.

Susunatur berbentuk L menyelesaikan malu-malu sudut atau balok. Ia adalah konsep separuh terbuka. Ia memberi tumpuan kepada zon fungsional dan lebih mudah untuk hidup.

Susun atur dalam talian: sesuai untuk dapur sempit

Kelebihan susun atur satu baris ialah peralatan dapur dan bahan-bahan yang jelas diletakkan dalam kedudukan yang sepadan dan mudah dijumpai.

Pangsapuri kecil perlu menggunakan ruang yang lebih efisien. Kabinet khusus sepatutnya menjadikan kehidupan lebih mudah. Meja mencuci dan memasak sayur-sayuran adalah penting.

Layout dengan Pulau: Dapur Terbuka atau gaya rumah besar

Dapur terbuka merujuk kepada penggunaan ruang yang bijak untuk menyambung meja makan praktikal dan indah dengan dapur untuk membentuk ruang memasak dan ruang makan yang terbuka. Apabila memasak di dapur terbuka, seseorang dapat melihat ruang tamu dan ruang makan pada bila-bila masa, yang meningkatkan interaksi dan keselamatan dengan keluarga seseorang. Walau bagaimanapun, reka bentuk dapur terbuka perlu memberi perhatian kepada masalah kebersihan dan jelaga.