Rumah > Berita > Kandungan

Bagaimana Membina Pejabat Rumah

Mar 01, 2021


Hari ini, pemilik rumah dan pembeli memerlukan ruang tambahan untuk mewujudkan pejabat rumah untuk pelajar dan ibu bapa yang bekerja, sama ada bilik berasingan di rumah atau sudut yang tenang di bilik TV atau bilik tidur. Jika keadaan semasa anda tidak berfungsi, baca untuk mengetahui cara membina pejabat rumah yang lebih baik dalam hanya tiga langkah.

modular home office furniture


Lokasi

Untuk ruang kerja menjadi produktif, ia mesti bebas daripada kekacauan dan gangguan. Bilik yang ditetapkan dan berasingan adalah ideal, tetapi mengukir nook yang selesa dalam ruang serbaguna akan berfungsi sama juga, selagi ia berada di kawasan yang tenang jauh dari lalu lintas yang berat. Idea boleh termasuk pejabat rumah yang berganda sebagai bilik tidur tetamu apabila diperlukan, lengkap dengan katil Murphy tersembunyi, atau den yang berfungsi sebagai ruang kerja pada siang hari dan bilik TV pada waktu malam. Sebaik sahaja anda memutuskan lokasi terbaik pejabat rumah anda, anda boleh bekerja pada reka bentuk anda.

mutifunctional home office tatami


Bekalan Pejabat

Pasti, dakwat pencetak dan kertas adalah bekalan yang diperlukan, tetapi anda juga perlu berfikir sedikit lebih besar apabila memulakan projek pejabat rumah. Item penting untuk senarai semak pengubahsuaian anda harus termasuk meja dan kabinet adat dengan rak untuk penyimpanan, ditambah kerusi yang selesa sesuai untuk jam duduk yang panjang. Jika anda bekerja dengan bajet yang ketat, anda masih boleh menerangkan pada kerusi eksekutif yang benar-benar mewah yang anda telah mata dengan memilih untuk berpatutan, bersedia untuk memasang kabinet adat dan pemasangan DIY.

modern melamine home office cupboard


Organisasi Storan

Terdapat beberapa perkara yang boleh membuat atau memecahkan produktiviti lebih daripada organisasi, jadi penting bahawa penyelesaian penyimpanan pejabat rumah difaktorkan sebelum anda memulakan pemokan semula atau pembinaan pada ruang kerja di rumah anda. Penyelesaian storan pejabat rumah telah mengembara jauh melebihi kabinet fail yang besar atau rak buku perindustrian, dan boleh diwujudkan untuk disesuaikan dengan sebarang konfigurasi ruang. Pelbagai penyelesaian storan pejabat rumah disediakan untuk menjadikan pejabat anda teratur.

home study room cabinet