Rumah > Berita > Kandungan

Panduan Untuk Pembentukan semula Dengan Kabinet Dapur

Aug 02, 2019

PENGENALAN


kitchen cabinet wine cabinet dining room uv melamine kitchen cabinet Kabinet pasti satu perkara yang akan menjadi serius apabila membaiki semula dapur anda. Mereka membentuk sebahagian daripada rupa, susun atur, dan fungsi dapur anda. Tetapi kerana mereka sangat mahal, anda patut mengetahui tentang semua aspek - seperti yang ditunjukkan oleh panduan ini.KONSEP KABINET ASAS


kitchen cabinet vogue and modern white melamine kitchen cabinet wholesale

Sebelum pergi lebih jauh, ia membantu memahami beberapa konsep asas di belakang kabinet dapur:

MDF: Berdiri untuk fiberboard ketumpatan sederhana, istilah ini anda mendengar berulang-ulang berkaitan dengan kabinet dapur.

Kabinet Asas: Kabinet dasar terletak di atas lantai dan menentukan tata letak asas dapur.

Kabinet dinding: Kabinet ini digantung dari dinding dan biasanya lebih rendah daripada kabinet dasar. Mereka biasanya mengikuti susun atur yang sama seperti kabinet dasar.

Kabinet yang disusun: Untuk melihat lebih tradisional, kabinet berbingkai kelihatan seperti mereka mempunyai "bingkai" (sebenarnya kotak kabinet) di sekeliling setiap pintu. Berbeza dengan ...

Kabinet tanpa bingkai: Frameless mempunyai pintu-pintu, laci-lawan-laci penampilan. Melihat kabinet tanpa bingkai dari depan, anda akan melihat hampir tiada kotak Kabinet.


10'x10 'KITCHEN: Standard of Comparison


Saiz dapur berbeza-beza. Itulah sebabnya pengeluar kabinet sering menyatakan harga dengan satu perbandingan standard: dapur berukuran 10 kaki dengan 10 kaki.

Pengukuran dapur 10x10 digunakan dalam dua cara. Mula-mula, ia sering digunakan oleh syarikat-syarikat pengubahsuaian dapur untuk menunjukkan berapa banyak dapur yang dilengkapi sepenuhnya akan dibiayai: kabinet, julat, mesin pencuci pinggan, sink, dan lantai asas.

Tetapi ia juga digunakan oleh syarikat kabinet untuk menyatakan piawaian untuk pakej kabinet sahaja, tidak ada yang lain. Pastikan untuk mengesahkan mana-mana kabinet yang syarikat itu termasuk.

Akhirnya, jangan merasakan bahawa anda perlu membeli pakej 10x10 yang tepat. Mereka biasanya boleh diubah sesuai keperluan anda.


Bolehkah Anda Mengalahkan Kos Tinggi?


Beli peti sejuk, dapur, borong dapur, mesin basuh pinggan mangkuk, atau tenggelam untuk dapur anda dan kosnya tidak akan mengalirkan akaun bank anda. Tetapi kabinet dapur datang dengan kos yang serius, kadang-kadang seperti membeli kenderaan kecil. Apa nak buat?

Memilih MDF atas pembinaan semua kayu biasanya boleh menjimatkan wang anda. Potong caj pemasangan dengan melakukan sendiri, dan anda boleh memotong beberapa dolar dari bajet anda.

Jika gaya anda, kabinet IKEA biasanya datang lebih murah daripada kabinet setanding dari peruncit RTA lain.

Daripada menggantikan, cubalah meminda (lihat seksyen berasingan). Dan bukannya, cubalah membincangkan kabinet anda dengan produk seperti Transformasi Kabinet Rust-Oleum.


REFACING CABINETPemulihan kabinet sekali digoda sebagai cara yang rendah untuk mendapatkan kabinet "baru" untuk dapur anda.

Sekarang, dengan pelbagai veneer dan teknik pemasangan yang lebih baik, kabinet yang dihidupkan kelihatan sama seperti kabinet baru.

Dan pemantauan kabinet menyimpan banyak bahan daripada tapak pelupusan sampah. Jadi ia juga hijau!


SEDIA UNTUK KABINET ASSEMBLE (RTA)Lihat kabinet siap sedia (RTA) sebagai jenis produk IKEA. Seperti IKEA, semua kabinet RTA disampaikan melalui kargo (bukan UPS atau FedEx) ke rumah anda yang disassembled dan rata. Ia adalah tugas anda untuk memasang kabinet dengan sistem "cam lock" yang disertakan bersama dengan satu set alat tangan dan alat asas. Tiada pertukangan terlibat.

Kelebihan RTA dan Kekurangan

Ya, kabinet RTA lebih murah daripada kabinet pereka atau belanja yang dibeli. Ingatlah, bagaimanapun, anda perlu membayar untuk penghantaran, sama ada anda secara langsung menilai yuran atau mereka ditenun ke dalam tawaran "penghantaran percuma" syarikat. Banyak syarikat menuntut "Tiada Cukai Jualan," yang baik - kecuali anda masih diwajibkan secara sah untuk membayar cukai tersebut terus kepada pihak berkuasa cukai anda. Tetapi itulah keputusan anda.

RTA Kilang-Rakitan

Sekiranya anda tidak dapat menahan idea memasang kabinet sebelum anda mula merombak dapur anda, ada cabang yang dipanggil RTA yang dipasang di kilang, walaupun namanya sangat bertentangan. Pada asasnya, syarikat RTA membina kabinet di kilang mereka dan menghantarnya kepada anda sepenuhnya dipasang. Ia satu lagi cara untuk kabur antara RTA dan kabinet "nyata", memohon soalan: Mana yang mana?