Rumah > Berita > Kandungan

Kabinet Tanpa Bingkai: Menggabungkan Gaya Moden Dengan Fungsi Lancar

Aug 06, 2019

Apabila memilih kabinet baru untuk dapur anda, salah satu pilihan pertama yang anda hadapi (dan boleh dikatakan yang paling penting) adalah antara kabinet berbingkai dan kabinet tanpa bingkai. Kabinet berbingkai adalah gaya kabinet yang paling popular di Amerika Syarikat setakat ini, tetapi tahun-tahun kebelakangan ini telah melihat kabinet tanpa bingkai secara beransur-ansur muncul sebagai hampir sama dengan populariti.

Textured Melamine Kitchen CabinetsKabinet yang dibingkai berbanding FramelessSecara tradisional, kabinet buatan Amerika telah dibina dengan rel dan stiles yang membentuk bingkai muka 1 1/2 inci lebar di bahagian depan peti kabinet. Pintu dan laci depan bersandar pada bingkai, dan engsel pintu dipasang terus ke bingkai muka. Terdapat kelebihan kepada gaya bingkai pembinaan ini. Mewujudkan rupa klasik, vintaj, dan terdapat banyak fleksibiliti gaya, kerana kabinet berbingkai boleh menerima pelbagai pintu dan gaya laci yang hampir tidak terhingga. Kerana engsel itu berlatarbelakangi dengan bingkai muka kayu keras, kabinet ini sangat kukuh, dan ia agak mudah untuk menyesuaikan pintu jika mereka jatuh dari penjajaran.

Pembinaan kabinet tanpa kerangka adalah gaya yang pada asalnya dikenali kebanyakannya di Eropah. Mereka juga dikenali sebagai kabinet gaya Eropah, kontemporari, atau moden. Dalam kabinet jenis ini, tiada bingkai muka. Sebaliknya, pintu dan laci berpisah terus di tepi tepi kotak kabinet, dan engsel pintu berlabuh ke dinding sisi kabinet, yang sering dipadamkan ke dinding sisi sebagai engsel "tersembunyi". Kabinet tanpa bingkai telah wujud selama bertahun-tahun, tetapi tidak sehingga tahun 2012 apabila pengembangan besar AKEA ke Amerika Syarikat menjadikan gaya kabinet ini begitu popular. Sesetengah orang berfikir kabinet tanpa bingkai sebagai "gaya AKEA," tetapi pada hakikatnya, AKEA hanya mempopularkan gaya yang telah ada di Eropah selama beberapa dekad. Sebagai sebahagian daripada pencerobohan gaya Eropah di Amerika, kabinet dengan permukaan licin, licin yang diperbuat daripada laminates, kaca, atau logam menjadi popular-kesemuanya memerlukan pembinaan tanpa bingkai.

Kabinet tanpa bingkai biasanya, tetapi tidak selalu dikaitkan dengan pintu kabinet lata. Walau bagaimanapun, semakin mungkin untuk mencari kabinet tanpa bingkai dengan pintu gaya "tradisional", seperti panel yang dibangkitkan, panel lengkung, Shaker, atau katedral.Kebaikan dan Kekurangan Kabinet FramelessKabinet tanpa bingkai mempunyai beberapa kelebihan dan keburukan yang harus ditimbang ketika membuat keputusan antara gaya berbingkai dan tanpa frameless.

Kelebihan kabinet tanpa bingkai:

● Para rak mudah dipasang. Kerana tidak ada stile tengah mengganggu ruang yang ditutupi oleh pintu kabinet ganda, anda boleh slaid rak langsung ke kabinet terbuka. Ini mungkin kelihatan seperti kelebihan kecil-sehingga anda cuba menavigasi rak besar ke dalam kabinet berbingkai dengan bingkai muka yang menghadkan akses. Atas sebab ini, kabinet tanpa bingkai kadang-kadang dikenali sebagai kabinet akses penuh.

● Terdapat lebih banyak ruang simpanan. Kerana tidak ada bingkai muka untuk membuat lip sekitar bukaan kabinet, jauh lebih mudah untuk menyimpan peralatan seperti pemproses makanan berkualiti tinggi restoran, juicers, atau mesin roti di kabinet tanpa kabus.

● Menyediakan rupa yang moden dan licin. Kabinet tanpa bingkai dengan pinggir pintu dan laci yang dibasuh hampir siram memberikan pandangan yang anggun dan anggun di dapur-rupa yang mustahil untuk dicapai dengan kabinet berbingkai di mana bingkai sentiasa kelihatan. Apabila pintu papak dipilih untuk kabinet tanpa bingkai, paparan lancar selesai.

● Buka rak boleh dilakukan. Kerana rak tanpa bingkai tidak mempunyai bingkai untuk membentuk bibir di sekeliling bukaan kabinet, pintu-pintu dapat dihilangkan sepenuhnya untuk menyediakan storan terbuka.

Kelemahan kabinet tanpa kabus:

● Engsel tidak boleh dipercayai kerana ia dipasang pada bahagian sisi yang sering dibuat daripada MDF dan bukannya rangka kayu keras. Engsel pada kabinet tanpa bingkai mungkin memerlukan penyesuaian berterusan untuk memastikan pintu lurus dan depan kabinet kelihatan simetri.

● Kabinet mungkin lebih sukar untuk dipasang kerana "kesedaran" adalah penting untuk melihat moden. Terdapat toleransi yang lebih kecil untuk kesilapan dengan kabinet tanpa bingkai, yang bermaksud bahawa DIYers mungkin mendapati mereka lebih sukar untuk dipasang, terutama di bilik di mana dinding dan lantai sedikit di luar dataran. Bahawa dikatakan, IKEA dan pengeluar kabinet RTA (siap pakai) yang lain pergi ke tahap yang panjang untuk membuat kabinet tanpa bingkai DIY mesra.

● Mereka kurang kukuh daripada kabinet berbingkai. Rangka muka kayu keras pada kabinet berbingkai berfungsi untuk memperkuat dinding samping yang mereka berlabuh-kelebihan yang hilang dari kabinet tanpa kabinet. Kabinet tanpa bingkai, terutamanya jenis ekonomi, tidak boleh bertahan selagi kabinet berbingkai.

● Kabinet tidak bersuara adalah bergaya, dan mungkin, kosnya lebih tinggi. Ini hanyalah masalah bekalan dan permintaan kerana kabinet tanpa bingkai sebenarnya tidak mengandungi lebih banyak bahan (dan seringkali kurang) dari kabinet berbingkai. Faktor kos adalah lebih daripada masalah dengan kabinet akhir lebih tinggi, bukan kabinet ekonomi seperti yang diwakili oleh IKEA.


Dalam langkah terakhir, kabinet tanpa bingkai mungkin menjadi pilihan yang sempurna untuk mana-mana bilik di mana anda mencari rupa moden dan kontemporari. Kelebihan fungsi, seperti simpanan lebih banyak dan akses yang lebih baik adalah penting tetapi tidak begitu penting seperti kenyataan bergaya anggun yang dibuat oleh kabinet gaya Euro ini.

grey melamine uv kitchen cabinet factory