Rumah > Berita > Kandungan

Apa itu Pulau Dapur Terapung?

Apr 26, 2019

Apa itu Pulau Dapur Terapung?


lacquer board kitchen cabinets

Frasa" pulau dapur terapung" menerangkan beberapa jenis pulau.


Pulau-pulau dapur terapung nampaknya terapung kerana alas yang menahannya sangat mundur dari pandangan mata anda.


Apa yang dikelaskan sebagai pulau dapur terapung?

Pereka dan perombak dapur bukanlah orang yang bersih, jadi beberapa pereka menganggap pulau dapur terapung sebagai "terapung" jika permukaannya melampaui dasar, memungkinkan tempat duduk yang selesa di kerusi tinggi. Ada yang menampar nama di kabinet bergulir atau pulau mudah alih yang dapat bergerak di sekitar dapur agar mudah disimpan dan digunakan. Pulau dapur mudah alih tidak sama dengan pulau dapur terapung, yang mungkin kelihatan membingungkan kerana kedua-duanya kelihatan menyiratkan perkara yang sama, tetapi sebenarnya sangat berbeza. Pulau-pulau yang bergerak dapat bergerak, sedangkan pulau-pulau terapung tidak bergerak, tetapi tampaknya tidak memiliki kaki.

Yang lain membataskan istilah untuk kabinet dengan kawasan tendangan jari kaki yang mendalam, sementara yang lain hanya membezakan bahagian hujung alas dengan kabinet utama untuk memberikan kesan terapung.


Penyelesaian pulau dapur terapung

Terdapat garis panduan umum untuk merancang dan memasang pulau dapur, apa pun jenis dan namanya. Pelepasan sangat penting untuk pulau dapur terapung yang berjaya:

• Tidak lebih dari 54 inci dari meja ke meja dapur

• Jalan setebal 48 inci (idealnya) tetapi tidak kurang dari 36 inci di semua sisi pulau

• Panjang 60 inci untuk persediaan makanan sahaja; tambah sink dan ia memerlukan panjang minimum 78 inci

• Jika pulau dapur terapung berisi mesin cuci pinggan mangkuk atau diletakkan di seberang yang sudah ada, ukur ketinggian pintu dengan hati-hati untuk membolehkan ayunan sepenuhnya turun tanpa memukul apa-apa

• Begitu juga, pulau yang terletak di seberang pintu peti sejuk mesti diatur kembali untuk membolehkan laluan mudah di sekitar pintu terbuka

Sokongan alas untuk pulau dapur terapung dapat memberikan sokongan padu untuk kabinet dua tingkat. Permukaan kerja 42 inci untuk penyediaan makanan atau penyaduran dapat mengambil sebahagian besar seluas pulau, dengan kaunter sempit yang lebih tinggi (48 inci) untuk ruang makan.

Agar sokongan alas berfungsi, alas kaki itu sendiri harus dipasang dari permukaan tegak kabinet yang cukup sehingga tidak mudah dilihat ketika berada di dekat pulau. Ini juga bermaksud, pulau ini harus memiliki lebar yang cukup sehingga jejak alas kaki yang jauh lebih kecil masih cukup besar untuk mendukung sepenuhnya pulau dapur terapung.

Ruang tersembunyi dapat menampung downlight dramatik, membantu memperdalam ilusi penggantungan atau melayang. Kesan yang sama dapat dilihat dengan menggunakan lampu jalur dan lampu sorot LED. Lampu LED tambahan juga praktikal, kerana boleh berfungsi sebagai cahaya malam untuk snek tengah malam tanpa menggunakan tenaga yang besar.


Pulau dapur terapung memperbodohkan mata

Cara lain yang bijak untuk memberikan ilusi pulau dapur terapung adalah dengan memasang meja di kabinet cermin. Bahan kontras juga dapat membuat silap mata, seperti meja marmar putih yang kelihatan melayang di atas lantai kayu semula jadi. Bergaya dan sejuk, kawasan-kawasan ini akan tetap menjadi tempat yang berguna untuk makan tidak rasmi.


Penyelesaian pulau dapur terapung

Sekiranya ruang yang tersedia tidak memungkinkan untuk pulau dapur terapung, almari gulung mungkin berfungsi. Di sini tukang kayu mencipta ilusi sekeping kekal dengan menyembunyikan, atau meminimumkan, roda yang membolehkan pulau itu bergerak. Pulau bergulir siap dengan roda gelap adalah yang terbaik, memberikan ilusi pulau dapur terapung.