Rumah > Berita > Kandungan

Perbezaan Antara Pintu UV Dan Pintu Lacquered

Oct 08, 2019

Kelebihan panel pintu lacquered tradisional adalah warna terang dan kesan visual yang kuat. Kelemahan adalah keperluan teknikal yang tinggi dan kadar penolakan yang tinggi, jadi harga masih tinggi.

DK10601DK10501DK1201DK1206


Peralatan pembuatan dan panel pengeluaran panel cat baking UV yang baru menggunakan mod pengeluaran maju dari luar negara. Buat pertama kalinya, teknologi cat pembuat cat Jerman telah berjaya diperkenalkan ke dalam teknologi pengeluaran panel kabinet, dengan kecekapan cat pembakar yang tinggi.

JC1801 拷贝JC1802 拷贝JC1803 拷贝JC1804 拷贝

Gemerlap dan kepenatan permukaan salutan adalah tinggi, kesan cermin lebih jelas dan lekatan salutan kuat, dan lima terobosan dalam teknologi kabinet direalisasikan:

Pertama, ia mempunyai kekerasan permukaan yang tinggi, keupayaan anti-penuaan yang kuat dan hayat perkhidmatan yang panjang.

Kedua, permukaannya dapat mengelakkan hakisan asid dan alkali.

Ketiga, permukaannya cerah dan bersih tanpa skala kecil, yang sepenuhnya menunjukkan kesempurnaan teknologi.

Keempat, ia mempunyai keupayaan anti-ultraviolet yang kuat dan tidak mudah pudar.

Kelima, produk ini mempunyai kesan perlindungan alam sekitar yang baik.

Oleh kerana permukaan panel yang dihasilkan oleh teknologi itu lancar dan kedap udara, volatilisasi bahan berbahaya seperti formaldehid dan benzena di dalam panel boleh dengan berkesan dihalang, dan produk itu boleh mencapai piawaian perlindungan alam sekitar antarabangsa.


Berbanding dengan varnis penaik tradisional, varnis pembakar UV yang baru mempunyai kelebihan yang ketara. Pernis tradisional menggunakan suhu yang lebih tinggi untuk memanaskan papan kayu untuk menguatkan cat. Tetapi kayu mempunyai kandungan kelembapan tertentu, papan kayu mudah berubah apabila dipanaskan dan sukar untuk pulih selepas ubah bentuk, mengakibatkan sisa dan kos yang tinggi, dan mempunyai syarat yang tinggi terhadap kualiti substrat papan kayu.

Walau bagaimanapun, pernis UV baru boleh mengelakkan kecacatan lakuer tradisional, dan mempunyai ciri-ciri pengawetan suhu sejuk, pengawetan cepat 3 saat dan sejenisnya, supaya keperluan kualiti plat dapat dikurangkan, dan mana-mana substrat plat boleh menghasilkan panel pintu UV yang berkelayakan.