Rumah > Berita > Kandungan

Kaedah Pemilihan Kabinet Dapur Terperinci (3)

Sep 10, 2018

Tiga, membakar pintu cat

Substrat varnis penaik adalah papan ketumpatan, dan permukaannya dibakar oleh lapisan cat semburan pelbagai lapisan dan dibakar pada suhu tinggi. Terdapat banyak jenama cat penaik di pasaran, banyak syarikat dipanggil cat logam automotif, kerana ia dibakar pada lapisan logam cat kereta kami, membakar jenama cat di pasaran juga muncul tanpa henti, secara amnya mendengar lebih banyak adalah: Amerika Syarikat DuPont baking paint (untuk BMW Mercedes-Benz), cat Belanda Aksu (untuk dan kereta sederhana), keluli. Lacquer (untuk lakuer pada piano), lakuer perabot, dll.

Kebanyakan pengeluar menggunakan sebahagian besar daripada dua bekas. Banyak syarikat memanggilnya cat logam automotif, kerana ia dibakar pada salutan logam automotif kami, perlindungan alam sekitar ke kandungan formaldehid terendah dalam industri; warna yang sangat kaya, pilihan penyesuaian peribadi, selagi ia tersedia warna boleh diselaraskan; ketahanan, untuk memastikan lima tahun tanpa perubahan warna; melekat; Kuat, tidak mudah jatuh; plumpness, gloss, flatness adalah baik; perkadaran kekerasan dan ketangguhan adalah sesuai. Kedua-dua harga pasaran agak tinggi, terdapat beberapa cat DuPont domestik di pasaran untuk meniru DuPont yang diimport. Apabila kita membeli, kita harus memberi perhatian khusus kepada cat pembakar.

Beberapa pengeluar memilih untuk menggunakan dua cat penaik lain, tetapi kelemahan cat perabot adalah bahawa warna tidak kaya, boleh memilih Perabot terhad warna cahaya cat kemerosotan kuning, terutama putih, ia mudah untuk menguning, perabot cat kekerasan adalah 3 -3.5H, keliatan miskin; kelebihannya ialah cat perabot yang dibangunkan untuk bahan kayu, jadi prestasi kalis air yang lebih baik; Walau bagaimanapun, kelebihan cat piano adalah kos tinggi, kecerahan tinggi, sesuai untuk pelanggan mewah, kelemahannya adalah kekerasan yang sangat tinggi, keliatan yang lemah, lekatan yang lemah, mudah melepaskan cat dalam perlanggaran masing-masing. Cat kalis air untuk lakuer piano tidak baik.

(Nota: Banyak kabinet di pasaran mengatakan mereka menggunakan cat piano, tetapi sebenarnya ia hanya semacam hype, kerana kos yang tinggi tidak sesuai untuk pasaran Cina, dan kekerasannya sangat tinggi, juga tidak sesuai untuk bahan dapur)