Rumah > Berita > Kandungan

Idea Penyimpanan Kabinet Dapur Sudut

Feb 02, 2019

Adakah anda mempunyai sudut dapur yang tidak digunakan? Kabinet sudut yang direka dengan baik akan menghilangkan ruang terbuang di dapur anda dan memaksimumkan simpanan anda.

base cabinet drawer baskets white pvc laminate kitchen cabinet

Sudut dapur dapat menimbulkan cabaran reka bentuk yang sukar. Sama ada ruang tidak digunakan atau anda kehilangan barang di celah belakang. Menghilangkan ruang sudut yang terbuang, juga dikenali sebagai sudut buta, dapat memaksimumkan penyimpanan dan mengurangkan kekacauan.


Idea-idea ini dapat membantu anda memanfaatkan sudut yang menyusahkan.

Masukkan Laci Keluar

basket-drawer-condiments-pvc-kitchen-cabinet

Laci keluar menggunakan ruang sudut buta dengan cara baru dengan menukar kabinet menjadi laci yang berguna. Walau bagaimanapun, laci tarik mungkin merupakan pilihan yang paling mahal untuk kebanyakan dapur, kerana anda perlu mempunyai laci khusus yang sesuai untuk memenuhi ruang anda. Selain itu, laci tidak memberikan penyelesaian yang berkesan untuk kabinet atas.


Lihatlah Lusan Susan

Lazy susan wood grain melamine kitchen cabinet

Anda boleh memasang Susan yang malas di kabinet anda. Susan malas membiarkan anda memusingkan rak anda, menyediakan akses ke bahagian depan dan belakang. Peranti yang berguna ini terdapat dalam hampir setiap konfigurasi yang dapat dibayangkan, termasuk setengah bulan, potongan pai atau bulatan. Anda juga boleh memasangnya untuk mengeluarkan kabinet anda dan berpusing untuk mendapatkan semuanya dengan mudah.


Gunakan Pintu Swing-out

Pilihan lain adalah memasang pintu buaian yang memanjang dan melipat ke belakang, memberikan akses mudah ke kabinet sudut. Pintu swing-out menawarkan pilihan yang menjimatkan untuk kabinet buta kerana anda tidak perlu mengganti kabinet luar. Tetapi' tidak selalu menyelesaikan masalah penyimpanan untuk sudut kecil dan mungkin tidak berguna untuk kabinet teratas.