Rumah > Berita > Kandungan

Kemahiran Penyimpanan almari pakaian bilik tidur

Mar 03, 2020

Dalam kehidupan keluarga, tidak dapat dielakkan untuk menghadapi masalah seperti ruang yang terlalu sedikit, terlalu banyak artikel, dan rumah yang kemas. Berapa banyak barangan yang perlu diterima oleh keluarga? Mengambil satu keluarga tiga sebagai contoh, setiap kawasan mempunyai banyak artikel untuk menyimpan, kecuali untuk kajian dengan jumlah buku terbesar, diikuti oleh bilik tidur dengan semua jenis pakaian untuk menyimpan, dengan purata 500 ~ 600 artikel untuk menyimpan di bilik tidur keluarga.


Pertama, sesuaikan almari pakaian dan bahagikannya ke kawasan yang munasabah.

Dalam almari pakaian bilik utama, pembahagian yang munasabah mesti dibuat, seperti pembahagian kawasan penumpukan, kawasan gantung dan kawasan laci, dan pembahagian kawasan pakaian panjang dan pendek mesti dibuat di kawasan gantung. Ruang penyimpanan agak terpisah, digunakan secara berasingan, dan tetap berada di kedudukan, menjadikannya lebih mudah untuk menyimpan pakaian dan mencarinya.

wardrobe lacquer melamine furniture full house soulution


Langkah kedua adalah untuk merancang kawasan tertentu dalam almari pakaian untuk menyimpan perhiasan.

Di samping itu, kedua-dua pasangan itu mempunyai banyak perhiasan untuk disimpan. Perhiasan ini bersaiz kecil dan mudah jatuh dan dipakai. Untuk memastikan bilik tidur kemas, sangat penting untuk menyimpan perhiasan di kawasan tertentu dalam almari pakaian. Sebagai contoh, kawasan gantung tali leher dan kawasan perhiasan jenis laci, manakala jarak pelbagai lapisan kawasan hiasan boleh membuat perhiasan disimpan dengan teratur dan mengurangkan perlanggaran bersama.

acceseeory-functional-drawe


Walau bagaimanapun, storan bilik kanak-kanak adalah berbeza dari storan isi rumah yang lain, dan ia tidak semudah membasuh barang-barang. Kerana ia tidak hanya boleh meninggalkan ruang yang cukup untuk kanak-kanak bermain, tetapi juga membolehkan kanak-kanak untuk memupuk tabiat penamat yang baik. Oleh itu, beberapa perabot penyimpanan dan kaedah simpanan menarik kanak-kanak adalah apa yang perlu difokuskan oleh ibu bapa.

Langkah pertama ialah membahagikan bilik tidur kanak-kanak menjadi kawasan fungsional. Ibu bapa memberikan bilik tidur kanak-kanak bilik tidur saintifik dan munasabah zon berfungsi untuk membimbing anak-anak mereka untuk rasa perintah yang betul dan membangunkan tabiat hidup yang baik. Langkah kedua ialah menggunakan semua sudut yang tersedia untuk membuat ruang storan yang fleksibel. Kabinet mini atau kekisi terbuka yang tidak teratur adalah pilihan trend reka bentuk rumah moden, dan ia juga boleh digunakan untuk bilik kanak-kanak.

children room house cabinet design safe and health

children room house cabinet design

tatami pvc french garden style full house cabinets