Rumah > Berita > Kandungan

Bilik Mandi Bahan Kekwa - Kelebihan Dan Kekurangan (1)

Mar 19, 2019

Memilih kesombongan bilik mandi yang sempurna adalah cukup sukar kerana, tetapi apabila anda faktor dalam bahan-bahan kesombongan bilik mandi, ia menjadi lebih sukar. Sama ada anda mengubah suai sepenuhnya bilik mandi anda atau mengemas kini hiasan anda, anda perlu mempertimbangkan apa yang terbaik untuk anda, rumah anda dan dompet anda - jangka panjang. Tiada sesiapa yang mengubahsuai atau mengemas kini untuk kembali dan melakukannya sekali lagi dalam setahun atau dua. Walaupun memilih yang murah, kesombongan yang menarik yang anda lihat mungkin kelihatan seperti tidak ada otak, anda akan melakukan penyelidikan sedikit (atau hanya membaca artikel ini!).

French Bathroom CabinetAmerican Bathroom Cabinet

Di dalam kabin atau kabinet, anda akan mendapati Wood Solid, Papan lapis, MDF (Medium Density Fiberboard), atau Papan Zarah yang paling kerap disenaraikan. Ia boleh mengelirukan tentang apa yang anda perlukan untuk mendasarkan keputusan anda. Jelas harga dan ketahanan adalah yang paling penting. Walaupun SEMUA kesilapan bekerja, mereka mungkin tidak SEMUA bekerja untuk ANDA. Kebiasaan tabiat harian dan pilihan reka bentuk anda boleh memainkan peranan dalam apa yang akan berlaku paling baik di bilik mandi anda. Mari kita lihat Perbandingan.

Bahan Kekwa Bilik Mandi yang Biasa

Bahan Kekwa Bilik Mandi - Papan zarah

  • Bahan lembaran komposit dibuat dengan menggabungkan zarah kayu dengan gam dan kemudian dipanaskan dan ditekan ke dalam lembaran

  • Dikelaskan oleh saiz zarah dan ketumpatan keseluruhan

  • Beberapa papan zarah lebih kuat daripada yang lain

Kebaikan

  • Harga; kos kurang untuk menghasilkan dan kurang untuk dibeli

  • Boleh ditutup dengan venir kayu, melamin, atau lamina

Keburukan

  • Sags sepanjang tempoh masa yang panjang dan di bawah berat countertop permukaan pepejal, seperti granit atau kuarza.

  • SANGAT mudah rosak oleh air, dan yang paling penting, stim

Anda mungkin tidak menyedari betapa banyak stim datang ke dalam hubungan dengan kesombongan anda. Setiap kali anda mandi, mandi, atau mandi air panas selama lebih dari beberapa saat, kesombongan anda tertakluk kepada stim. Ini akan menyebabkan bahan itu pecah, dan anda memerlukan pengganti.

Atas sebab ini, kami tidak menggunakan papan zarah untuk bahan buangan bilik mandi kami di salah satu lokasi runcit kami. Walaupun margin keuntungan mungkin lebih tinggi, kami menghargai pelanggan kami dan mahu pembelian mereka bertahan selagi mungkin.