Rumah > Berita > Kandungan

Kabinet bilik mandi dan meja solek

Mar 05, 2019

Apakah meja solek bilik mandi?

Meja solek bilik mandi menyediakan fungsi yang berbeza meja solek bilik tidur itu. Manakala meja solek bilik tidur biasanya hanya mempunyai satu laci dan kerusi sendiri, meja solek bilik mandi melaksanakan fungsi yang serupa untuk Kabinet dapur: mereka menambah Ruang simpanan untuk bilik mandi anda. Mereka membolehkan anda untuk menyimpan barang-barang yang anda perlu bersedia untuk hari tersebut — berus, alat pengering rambut, minyak wangi dan cologne, berus gigi, membentuk dan banyak lagi — berdekatan.

Pendafluor atas kaunter dan sinki yang biasanya top off meja solek bilik mandi.

Pilihan untuk bilik mandi gaya sia-sia

Sia-sia sinki kapal-kapal sink mangkuk akan hemispherikal. Kapal sink meja solek mempunyai dalam Kabinet bahagian bawah, pendafluor atas kaunter yang di atasnya dan kapal singki atas.

Sia-sia Kabinet-gaya-gaya-Kabinet Meja solek hadir seperti Kabinet dapur. Biasanya, satu hingga dua pintu akan terbuka untuk ruangan simpanan yang mendalam. Kadang-kadang, akan ada pelbagai laci pintu atau laci berfungsi hak di bawahnya pendafluor atas kaunter yang.

Sia-sia perabot gaya-gaya perabot-meja solek direkabentuk seperti telifon bilik tidur, biasanya mengandungi pelbagai, cetek laci.

Sia-sia sinki berkembar — meja solek sinki berkembar yang lebih luas untuk menampung mandi Jack dan Jill.

Flat panel sia-sia pintu-pintu panel rata memberi meja solek rupa bersih, anggun. Kerana pintu tidak melanjutkan melepasi tubuh yang sia-sia, mereka nampaknya memakan ruang bilik mandi sambil masih menyediakan jumlah ruang simpanan di bawahnya yang sama.

Dibangkitkan panel sia-sia pintu-pintu panel yang dikumpul menjadikan laci lebih mudah untuk membuka. Pintu dibangkitkan membolehkan penggunaan masih membuka laci tanpa keperluan perkakasan pemegang pintu.

Bathroom Cabinet factoryclassical-solid-wood-bathroom- cabinet-sink-mirror

Jenis-jenis kemasan untuk Kabinet bilik mandi

Anda biasanya boleh selesai meja solek bilik mandi menggunakan salah satu daripada dua teknik: mengotorkan atau lukisan.

Mengotorkan Tambah warna kaya ke kayu semulajadi, membawakan bijian dalam kayu.

Lukisan, di sisi lain, memberikan anda lebih banyak pilihan warna. Walaupun tanda-tanda kotor secara amnya terhad kepada warna coklat, hitam dan merah, lukisan pilihan tidak terhad. Terbaru, lukisan Kabinet telah meningkat dalam populary. Pemilik rumah dengan Kabinet dapur dan bilik mandi dari 20 tahun yang lalu lebih kerap pemedih mata mereka untuk menggantikan mereka dengan lukisan Kabinet.

Bahan-bahan yang digunakan untuk meja solek bilik mandi

Kabinet bilik mandi dan meja solek biasanya dibuat dari salah satu daripada tiga bahan: Papan lapis, fiberboard berkepadatan sederhana (MDF) atau Papan zarah.

Papan lapis yang paling dipercayai. Siap lapis biasanya tahan air, bermakna jika anda mempunyai satu paip yang bocor, air hanya sedikit tidak akan merosakkan, selagi anda menangkap bocor itu dengan cepat. PDF adalah bahan hanya tiga telah memegang noda baik dan kelihatan baik, kerana tidak seperti dua lagi, Papan lapis mempunyai bijirin kayu semulajadi.

MDF dan papan partikel adalah kedua-dua produk kayu ' engineered '. MDF adalah jauh lebih padat dan lebih berat daripada Papan zarah. Kerana Papan zarah jenis tebal-kurangnya fiberboard, ia adalah lebih cenderung untuk gagal apabila cuba untuk menggunakan skru.

MDF dan papan partikel membengkak dan boleh retak apabila terdedah kepada air. Jika anda sedang lukisan Kabinet anda, MDF dan papan partikel tidak mempunyai bijian kayu, jadi mereka boleh memuatkan warna-warna yang lebih ringan yang lebih baik.

Berapa banyak meja solek bilik mandi kos?

Harga berbeza-beza berdasarkan jenis bahan yang anda gunakan. Anda boleh mendapatkan meja solek bilik mandi untuk hanya beberapa ratus ringgit jika anda menggunakan MDF atau Papan zarah. Walau bagaimanapun, mereka akan lebih cenderung untuk rosak akibat terdedah kepada air, seperti paip bocor.

Untuk Papan lapis — bahan kualiti tertinggi