Rumah > Berita > Kandungan

Semua Strategi Dapur Modern Sesuai Untuk Orang Cina Di Sini

Feb 05, 2020

Status dapur: ruang kecil, lampblack berat, penyimpanan yang tidak teratur, kebersihan yang rendah Reka bentuk dapur harus didasarkan pada orang, supaya penggunaan orang dalam proses menggunakan lebih mudah.


Bagaimana perlu ketinggian countertop dapur dikira?


Adakah anda tahu bentuk dapur?


Bagaimana anda menyimpannya di dapur anda?


Saya bersedia untuk anda!
1, Bagaimana untuk mengukur ketinggian meja?
Ketinggian kaunter dapur adalah penting. Ia menentukan sama ada pengguna selesa dan mudah dalam proses penggunaan. Sekiranya meja terlalu rendah, pinggang tidak akan lurus selepas mencuci mangkuk, tetapi meja terlalu tinggi dan tangan akan menjadi masam. Jadi bagaimana untuk memilih ketinggian yang tepat untuk kaunter meja anda?


Keluarkan papan hitam di sini. Ambil sebuah buku kecil dan ingat!

Ketinggian meja kerja dapur sepatutnya dapat menyentuh bahagian bawah lembangan air apabila anda berdiri. Terlalu rendah akan menyebabkan sakit belakang dan terlalu tinggi akan membuat orang tidak selesa. Oleh itu, dari segi ketinggian pemasangan, ia mesti diukur dengan berhati-hati, supaya ia dapat digunakan dengan mudah pada masa akan datang.


Sama ada reka bentuk meja dapur adalah munasabah atau tidak langsung menjejaskan reka bentuk meja dapur. Operasi di atas meja dapur adalah sihat dan juga memberi kesan langsung kepada rasa hidangan.


Pada masa ini, ketinggian kaunter di pasaran adalah terutamanya 780mm, 800mm dan 820mm. Sekiranya anda ingin menjadi lebih tepat, anda boleh membahagikan ketinggian anda dengan 2cm dan menambah 2cm untuk mengira ketinggian yang sesuai bagi meja kerja anda sendiri. Di peringkat awal reka bentuk dan pengukuran meja kerja kabinet, kita mesti mengesahkan dan berkomunikasi dengan pekerja tepat pada masanya.
2, Barisan operasi dapur
Adakah anda sering berasa seperti berjuang dalam proses memasak? Ia bukan kerana dapur kecil, kerana dapur operasi anda tidak diatur dengan baik.


Untuk membuat makanan, langkah-langkah asas adalah seperti berikut:


Ambil bahan-bahan → memproses bahan-bahan → cadangkan bahan → masak bahan → letakkannya di atas meja


Ini adalah bar operasi umum dapur, iaitu, mengambil, membasuh dan memotong sayur-sayuran ke dalam perapian. Siri tindakan ini perlu disusun dengan teratur, dengan jarak perjalanan yang kurang dan jarak yang pendek, untuk menjadikan masa dapur lebih cekap.

Sesuai untuk keperluan keluarga kecil, ruang dapur sempit, peralatan rumah, kabinet, meja operasi terletak di satu sisi dinding, penggunaan ruang yang efisien.


Kelebihan: storan berpusat, mudah untuk mendapatkan apa yang anda mahu gunakan. Mudah dan jelas, bersih dan kemas.


Kelemahan: disebabkan ruang sempit, meja kerja agak sempit. Jika anda meletakkan lebih banyak perkara, ia akan muncul dengan tidak senonoh dan jarak lurus akan lebih lama.

Ia sesuai untuk dapur dengan jenis rumah persegi dan keperluan rendah untuk kawasan dapur,


Kelebihan: ruang terbuka separa, supaya dapur dan meja kerja sempurna. Praktikal.


Kelemahan: panjang "L" bergantung pada saiz ruang, yang agak sempit.