Rumah > Berita > Kandungan

9 Gaya Pintu Kabinet Bagi Setiap Jenis Dapur

Dec 02, 2019

Kabinet dapur anda adalah salah satu elemen reka bentuk yang paling penting di dapur anda dan pintu kabinet boleh meningkatkan rupa dan rasa ruang masakan anda. Untuk mengasingkan dapur anda, pertimbangkan jenis pintu kabinet yang paling sesuai dengan gaya yang diingini anda-dari papak yang mudah ke pintu kabinet gereja yang dibangkitkan dengan rumit, terdapat banyak pilihan untuk menyesuaikan reka bentuk semula yang anda ingini.


Sebaik sahaja anda telah meneliti pilihan gaya pintu kabinet, pertimbangkan warna dan noda yang akan berfungsi dengan baik di dapur anda dan membuat sampel pintu pesanan menguji beberapa pilihan untuk membantu memvisualkan rupa akhir. Lihat di bawah 9 gaya pintu kabinet dapur yang paling popular untuk dipilih.


cabinet-door-styles-slab Pintu Kabinet Papak

Pintu kabinet leper adalah rata dan tanpa frameless, sesuai untuk mereka yang ingin memodenkan dapur mereka. Reka bentuk kontemporari mereka boleh menaik taraf mana-mana dapur menjadi ruang yang mudah dan bersih. Oleh kerana penampilan mereka yang anggun, mereka bekerja dengan baik dengan perkakasan kabinet linear seperti pemegang berus nikel kami.
Pintu Kabinet Kayu Shaker

cabinet-door-styles-shaker-recessed

Salah satu gaya pintu kabinet yang paling popular, kabinet shaker mempunyai pintu ceruk dan datang dalam pelbagai reka bentuk yang mudah dan rumit. Jika anda mempunyai elemen yang kuat di dapur anda seperti backsplash yang berwarna-warni atau hiasan dinding yang sibuk, sebaiknya memilih sesuatu yang lebih mudah seperti kabinet putih shaker ais ini.
cabinet-door-styles-traditional-square-raised

Pintu Kabinet Terbuka Tradisional Square

Pintu persegi tradisional yang dibangkitkan mempunyai panel yang dibangkitkan yang mempunyai bentuk yang sama seperti kabinet itu sendiri. Anda mempunyai kefleksibelan untuk memilih reka bentuk yang lebih rumit atau mudah bergantung kepada suasana yang anda cuba buat di dapur anda. Satu contoh yang hebat dari kabinet ini adalah kabinet mutiara kami, yang melambangkan kecanggihan.Pintu Katedral Dibina Kabinet

cabinet-door-styles-cathedral-raised

Jika anda ingin menambah elemen reka bentuk yang lain di dapur anda, katedral yang dibangkitkan pintu kabinet boleh menjadi yang terbaik. Pintu kabinet katedral dibundarkan dengan lengkungan di bahagian atas, yang berasal dari zaman pertengahan. Mereka menambah keanggunan ke mana-mana dapur.
cabinet-door-styles-arched-raised-panelPintu Kabinet Panel Kenaikan Arca

Pintu kabinet lengkung mempunyai alur dalam dengan bahagian atas berbentuk lengkungan. Jika anda ingin menambah definisi kepada kabinet anda tanpa mengambil dari elemen reka bentuk lain di dapur anda, ini adalah pilihan yang hebat.
Pintu Kabinet Beadboard

cabinet-door-styles-beadboard

Pintu kabinet Beadboard boleh membantu menambah rasa pedesaan ke dapur anda. Anda boleh memilih untuk mempunyai mereka hanya di pintu atau juga menambah komponen yang hampir sama pada laci. Bagi mereka yang suka dapur negara, ini boleh melengkapkan rasuk siling kayu dan perabot yang tertekan.
cabinet-door-styles-mullion

Pintu Kabinet Mullion

Pintu kabinet Mullion menambah sentuhan gaya ke mana-mana dapur. Ia tipikal untuk rumah mempunyai satu atau dua pintu di antara kabinet mereka untuk memaparkan barang-barang di dalamnya. Anda boleh memaparkan seruling sampah dan gelas wain untuk majlis-majlis khas atau hiasan dan pasu.
Pintu Kabinet Terbuka Bingkai cabinet-door-styles-open-frame

Pintu kabinet bingkai terbuka adalah pilihan yang baik untuk mereka yang ingin memamerkan beberapa barangan yang unik, tetapi juga ingin memastikan mereka dilindungi dan bebas habuk. Sukar untuk orang mempunyai satu daripada dua di rumah mereka untuk membantu memaparkan barang pecah belah kegemaran mereka.cabinet-door-styles-louvered


Pintu Kabinet Louvered

Pintu gerbang mempunyai ruang di antara setiap slat menjadikannya sempurna untuk pengalihudaraan. Walaupun yang paling biasa dilihat pada tingkap atau pintu almari, mereka boleh menambah gaya yang unik ke dapur atau bilik dobi.