Rumah > Berita > Kandungan

9 Nasihat Untuk Membantu Anda Membuat Kabinet Dapur yang Memuaskan

May 07, 2019
  1. Siapa tukang masak itu memutuskan reka bentuk kabinet. Keputusan kabinet harus diberikan kepada tukang masak di rumah, yang sering memasak di rumah, yang berhak bercakap untuk reka bentuk kabinet. Jika anda tidak masuk ke dapur beberapa kali setahun, sebaiknya menutup reka bentuk kabinet.

  2. Ketinggian kabinet berbeza dari orang ke orang. Sebelum reka bentuk, seorang kawan dengan kuat mencadangkan bahawa kabinet mesti lebih tinggi kerana rumah mereka terlalu rendah, basuh sangat menyusahkan, dan lenturan sangat letih. Oleh itu, apabila menyesuaikan kabinet, mereka direka mengikut ketinggian yang mereka katakan, dan kegunaan sebenar sangat menyusahkan. Ketinggian kabinet bukan standard. Ia perlu diselaraskan mengikut ketinggian setiap individu. Anda tidak boleh membabi buta mendengar idea orang lain. Kini hanya mungkin untuk meletakkan papan di bawah sink, supaya tidak terlalu letih untuk mencuci sayuran dan memotong sayuran. Semua orang juga perlu memberi perhatian kepadanya. Apabila kita memasak, periuk diletakkan di atas dapur gas. Ketinggian ini akan lebih tinggi. Ia terlalu mudah untuk dimasak.

  3. Apakah hidangan utama keluarga anda? Reka bentuk kabinet harus mempertimbangkan tabiat makan mereka sendiri, makanan barat atau sering memasak, atau digunakan untuk makan pasta, diet yang berbeza reka bentuk kabinet juga berbeza. Jika anda tidak makan di rumah setiap hari, kabinet tidak akan digunakan beberapa kali setahun, kabinet mencari adalah yang paling penting.

  4. Akan ada peralatan yang banyak di masa depan, penyimpanan kabinet sangat penting, jangan berfikir bahawa peralatan dapur adalah periuk nasi mudah, akan ada cerek elektrik, ketuhar gelombang mikro, kuali penaik elektrik, dan lain-lain, untuk simpanan ruang simpanan untuk ini peralatan, tetapi juga Sentiasa biarkan soket. Kebakaran dapur sangat berat, tanpa mengira penyimpanan elektrik, peralatan ini berminyak dan letih dalam beberapa hari. Peralatan elektrik yang biasa digunakan boleh dipertimbangkan untuk simpanan ruang dinding sementara peralatan elektrik tidak biasa digunakan, anda boleh mempertimbangkan penyimpanan kabinet dinding.

  5. Bakul sudut mesti dipilih dengan kualiti yang baik. Banyak kabinet rumah adalah reka bentuk berbentuk U, untuk menggunakan sepenuhnya kedua-dua ruang ini, kita boleh menggunakan bakul sudut, mudah dan mudah, tetapi juga menjimatkan ruang.

  6. Lebih baik menggunakan sinki tunggal yang besar, bukan hanya mudah untuk memasak periuk besar, tetapi juga air tidak mudah untuk percikan ketika mencuci sesuatu, pembersihan juga mudah. Jika dapur anda kecil, anda perlu memilih sinki tunggal yang besar.

  7. Anda boleh melakukan sebanyak mungkin kabinet, pelbagai jenis dapur akan menjadi lebih banyak, semua jenis rempah, periuk dan kuali, botol dan tin yang perlu dipertimbangkan. Jika mungkin, kabinet berbentuk U adalah yang terbaik, countertop adalah besar dan ruang simpanannya besar.

  8. Ketinggian kabinet tergantung harus munasabah. Sekiranya reka bentuknya terlalu rendah, mudah untuk bertemu kepala dan ia akan berasa tertekan. Sekiranya reka bentuk terlalu tinggi, perkara-perkara tidak mudah diperolehi. Barang-barang yang biasa digunakan hendaklah diletakkan pada ketinggian 70cm hingga 185cm, yang mudah diambil, jadi ketinggian optimum dari kabinet gantung ialah 145cm.

  9. Reka bentuk kabinet sangat penting untuk membahagikan kawasan tersebut. Terlepas dari saiz dapur, perlu mendesak menggunakan peti sejuk sebagai pusat kawasan penyimpanan, sinki sebagai pusat kawasan pencucian, dan dapur sebagai pusat kawasan memasak. Dapur yang direka dengan cara ini adalah yang paling mudah dan terbaik untuk digunakan.