Rumah > Berita > Kandungan

7 Cara Membuat Dapur Lebih Praktikal

Sep 04, 2019

Trend dapur pembentukan semula dan mengisi mereka dengan alat dan gizmos adalah percubaan kami untuk menyambung semula dengan masa lalu, ketika dapur adalah jantung rumah. Kami semua ingin merebut semula keselesaan dan kegembiraan makan dan memasak di dapur ibu-ibu dan nenek kami.


1.Adalah untuk hiasan, jika dia warna kabinet dan dinding lebih gelap, dapur akan kelihatan lebih bertekstur. Sudah tentu, jika terdapat ruang yang besar, akan lebih besar jika anda menggunakan warna cahaya. Walau bagaimanapun, dapur mesti ingat bahawa tidak boleh terlalu banyak warna, terutama sekali perkakas dapur yang diperoleh pada waktu yang akan datang.

China Hot Modern Kitchen Cabinet


2. Setelah menempah kedudukan peti sejuk dan peralatan elektrik lain, kabinet penyimpanan lain, anda boleh melakukan seberapa banyak yang anda suka, kerana kekacauan isi rumah pada masa akan datang pasti melebihi imaginasi anda. Di samping itu, kabinet dinding mesti sesuai untuk ketinggian anda, jika tidak memasak akan sangat melelahkan.


3. Jika dapur cukup besar, cuba beli peralatan elektrik bertatahkan. Kaunter meja yang bersih akan membuatkan anda berasa selesa dan menyenangkan.

high cabinets malamine MFC kitchen cabinet wholesale


4. Perancangan setiap kawasan mestilah berdasarkan urutan proses memasak dan tabiat penggunaan. Contohnya, secara amnya, kawasan pencucian sayuran adalah berhampiran dengan kawasan pemotongan sayuran, dan kawasan pemotongan sayuran terletak di sebelah kawasan memasak. Untuk mesin basuh pinggan mangkuk dan bakul perasa tidak boleh terlalu jauh dari kawasan masakan.


5. Buka dapur, pastikan untuk membeli hud jarak yang baik. Lagipun, asap memasak sangat berbahaya kepada sistem pernafasan orang.


6. Lampu induksi boleh dipasang di atas kawasan pemotongan, supaya pemotongan akan sangat cerah dan selamat.

melamine cabinets painting


7. Gunakan peralatan pintar sebanyak mungkin. Ia akan menjadi sangat mudah! Perkakas dapur berada dalam jarak yang mereka dapat menanggung, dan juga disyorkan untuk membeli lebih halus yang lebih berkualiti, yang selesa dan menyenangkan mata.