Rumah > Berita > Kandungan

7 Tanda Sudah Masa Untuk Merombak Dapur Anda

Jul 19, 2019


Contemporary melamine Kitchen CabinetHM1003 H606


Reka bentuk dapur adalah salah satu projek pembaikan rumah terbesar yang boleh anda ambil, baik dari segi pelaburan dan gangguan semasa pembinaan. Jadi, anda tidak mahu mengatasi renovasi dapur utama melainkan anda mempunyai beberapa sebab yang baik untuk melakukannya. Tetapi memandangkan dapur anda adalah pusat rumah anda, pengubahsuaian dapur utama boleh berubah-ubah.

1. Anda tidak mempunyai ruang penyimpanan dan persediaan

Walaupun anda bukan makanan terbesar di blok, anda masih memerlukan ruang yang cukup untuk menyimpan makanan anda dan menyiapkan makanan anda. Malangnya, banyak dapur Seattle hanya kekurangan kaunter dan ruang kabinet. Dan ruang yang ada kerap diletakkan, membuat masakan menjadi janggal. Walaupun dapur anda "dikemaskini" pada satu ketika, perubahannya seringkali tidak lebih daripada sekadar lift muka, yang mungkin kelihatan sedikit bertarikh pada titik ini. Rakaman persegi terhad biasanya bukan masalah. Anda boleh mempunyai berpuluh-puluh kabinet dan laci yang semata-mata tidak direka dengan baik dan tidak menyediakan storan yang cukup, teratur untuk peralatan memasak dan peralatan kecil anda. Sungguh mengagumkan apa yang boleh direka bentuk semula dengan berhati-hati yang baru!


2. Keperluan anda telah berubah

Penambahan anak-anak kepada keluarga, atau keluar rumah mereka, sering mencetuskan keperluan untuk mengubah reka bentuk dapur. Dapur yang berfungsi dengan baik untuk anda pra-kanak-kanak boleh memandu anda gila sekarang. Atau mungkin, sekarang bahawa anak-anak anda dibungkus ke kolej, anda sudah bersedia untuk ruang yang lebih menarik untuk menghiburkan. Keperluan berubah, dan, kadang-kadang, rumah perlu berubah bersama dengan mereka.


3. Peralatan anda telah melepasi perdana mereka

Kebanyakan perkakas dapur mendapat kegunaan keras, dan jangka hayat mereka terhad. Julat gas hanya dijangka bertahan kira-kira 15 tahun, peti sejuk 13 tahun, dan mesin basuh pinggan mangkuk hanya 9 tahun. Jika kali terakhir anda mengubah dapur anda sebelum 2005, ramalan perkakas anda tidak bagus. Peralatan lama mungkin masih berfungsi, tetapi mereka boleh menjadi babi tenaga, dan, dalam keadaan terburuk, sangat berbahaya. Untuk menjaga rupa yang konsisten, banyak pemilik rumah memilih untuk menggantikan semua peralatan mereka sekaligus. Ini tidak memerlukan pengubahsuaian dapur lengkap, sudah tentu, tetapi sering masuk akal untuk meneroka pilihan itu, bersama-sama dengan susun atur perubahan yang dikehendaki, apabila anda menggantikan keseluruhan peralatan gagal.


4. Pencahayaan anda amat dahsyat

Reka bentuk pencahayaan sering merupakan pemikiran yang berulang, tetapi ia dapat membuat perbedaan besar dalam kegunaan dan kesenangan anda terhadap ruang. Tiada tugas pencahayaan yang sepatutnya lebih penting daripada di dapur anda, tetapi kami sering melihat lekapan yang tidak mencukupi dan kurang baik. (Dan tidak, mentol kecil di dalam ketuhar anda tidak dikira sebagai lampu dapur!) Reka bentuk pencahayaan yang direka dengan cermat, dengan lampu di bawah kabinet, pencahayaan di-lampu, dan penyata pendata boleh menjadikan dapur anda lebih berfungsi dan menarik.


5. Dapur anda sukar dibersihkan

Sudah cukup keras untuk mengukir masa untuk membersihkan dapur anda, tetapi ia lebih mudah jika permukaannya dipakai atau kurang direka bentuk agar tidak kelihatan bersih. Berpikir abraded tenggelam enamel dan countertop, jubin dengan garis-garis grout yang sangat bernoda, kabinet kayu dengan kek coklat tahun-tahun di sekitar pegangan, lantai linoleum pudar yang dermaga kotoran mendalam. Permukaan baru sering memerlukan usaha yang lebih sedikit untuk membersihkan.


6. Dapur anda kurang mengalir

Dapur yang direka dengan baik sepatutnya menjadi ruang kerja yang mudah digunakan, di mana semua yang anda perlukan adalah dekat, dan pengguna boleh bergerak dengan bebas dan cekap. Sering kali, dapur yang lebih tua seolah-olah telah direka secara sembunyi-sembunyi. Semua unsur-unsur ada di sana, tetapi mereka bunched terlalu rapat bersama atau tidak cukup dekat. Pereka dalaman yang baik akan meminta banyak soalan untuk mengetahui bagaimana anda menggunakan dapur anda, berapa banyak tukang masak akan berada di dalamnya sekali gus, dan apa yang menyusahkan anda mengenai susun atur anda yang sedia ada. Kelebihan susun atur yang direka dengan baik mungkin tidak dapat dilihat dengan segera sebagai lekapan dan permukaan baru, tetapi anda akan merasakan manfaat dengan segera.


7. Anda tidak boleh berdiri di dapur (atau dilihat)

Saya meninggalkan yang terakhir ini kerana ia merangkumi rupa. Saya biasanya cuba untuk mengarahkan pemilik rumah dari peningkatan kosmetik semata-mata, tetapi tidak menafikan bahawa estetika itu penting. Sekiranya anda tidak lagi dapat melihat kabinet oak madu anda, siling jatuh, dan peralatan alpukat-hijau, mungkin sudah tiba masanya untuk berubah. Dapur telah berkembang selama bertahun-tahun, dari domain tertutup masak ke ruang yang lebih terbuka, di mana rakan-rakan dan keluarga berkumpul. Memandangkan fungsi dapur anda telah dinaikkan dari workhorse ke tempat persembahan, masuk akal bahawa anda mahu ia mencerminkan rasa gaya anda yang unik.


Reka bentuk dapur yang bijak dan direka dengan baik adalah proses yang terlibat, tetapi ia boleh membayar dividen yang besar dalam kesenangan anda di rumah anda. Jika anda mendapati diri anda berkaitan dengan mana-mana tujuh tanda di atas, mungkin sudah waktunya untuk memulakan menerokai pengubahsuaian.