Rumah > Berita > Kandungan

7 Masalah Hiasan Rumah Tidak Boleh Diabaikan | Buat Rumah Lebih Selamat

Aug 09, 2019

Apabila anda membeli sebuah rumah selepas beribu-ribu pilihan, anda mesti berfikir dengan harapan dan kegembiraan khas bahawa anda mesti memasang rumah yang indah dan menjadikan tempat ini pelabuhan yang paling selesa.

Walau bagaimanapun, perasaan dan rasional mesti bersatu. Apabila kita memberi tumpuan kepada penampilan hiasan dalaman, kita mesti memberitahu diri kita bahawa keselamatan rumah adalah jaminan paling penting bagi anda untuk tinggal di bawah buaian untuk masa yang lama.

Commercial Melamine Kitchen Cabinet HM1610 反弹装置

Oleh itu, pada permulaan hiasan, kita mesti mengelakkan semua jenis bahaya keselamatan yang berpotensi dan medan lombong di hiasan rumah, dan bersedia sepenuhnya untuk meningkatkan keselamatan dan keselesaan ke tahap tertinggi.

Hari ini, saya memilih 7 perkongsian rahsia mengenai hiasan rumah untuk semua orang, dengan harapan dapat membantu semua orang!


1) masalah soket


Soket di semua bahagian rumah mesti dipasang terlebih dahulu mengikut lokasi rumah pada masa akan datang. Sebagai contoh, dapur dan dinding latar belakang TV mesti dilengkapi lebih banyak soket, kerana kedua-dua tempat ini mempunyai peralatan elektrik yang paling banyak, dan anda tidak akan berasa seperti itu sehingga anda menggunakannya.

Sebagai contoh, kabinet TV umumnya memerlukan sekurang-kurangnya empat soket, rangkaian dan panel TV kabel, yang boleh ditambah dengan sewajarnya seperti yang diperlukan. Suatu soket (pengecasan atau lampu tambahan) mestilah diperlukan di sebelah sofa.2) dawai tidak boleh menggunakan dawai aluminium


Walaupun harga dawai aluminium rendah, kerugiannya besar dan mudah untuk menghasilkan haba. Prestasinya jauh lebih rendah daripada dawai tembaga. Lebih-lebih lagi, ia juga mudah menyebabkan api.

Kawat aluminium sangat mudah untuk mengoksidakan, dengan itu meningkatkan rintangan. Walau bagaimanapun, dawai tembaga mempunyai rintangan kecil, yang kurang daripada 1.68 kali resistensi dawai aluminium, dan kestabilan teras tembaga sangat baik. Selain itu, semasa pembinaan, kita mesti mengelakkan penggali parit di dinding untuk mengebumikan wayar, yang mudah bocor elektrik.3) warna lantai untuk memilih yang betul


Warna lantai ruang tamu harus lebih ringan, tidak mudah untuk melihat kelabu. Khususnya, huxing cahaya yang kurang baik, lantai berwarna terang akan sedikit meningkatkan kecerahan keseluruhan rumah.

Walau bagaimanapun, warna lantai dapur dan bilik mandi harus lebih gelap sejauh mungkin, terutamanya jika terdapat lebih banyak rambut di dalam bilik mandi, jadi tidak mudah untuk melihat rambut dalam warna gelap dan ia juga tahan kotoran.4) memilih bahan kalis air dan tahan api


Semua bahan yang digunakan di rumah mesti dipilih dengan teliti seperti yang digunakan di rumah. Pilih bahan kalis air dan tahan api, semak pembungkusan dan arahan bahan-bahan, dan lihat sama ada terdapat sebarang indikasi gred prestasi pembakaran produk.

Kerana walaupun kita tidak dapat hidup tanpa air mendidih, kuasa dua perkara ini dapat benar-benar memusnahkan kehidupan kita. Khususnya, dua ruang dapur dan tandas adalah sumber api dan air, dan bahan-bahan yang digunakan untuk hiasan harus lebih rumit.5) perabot besar jatuh


Kerana keperluan penyimpanan, kami akan memasang pelbagai loker di rumah kami. Yang paling berbahaya adalah perabot besar seperti kabinet dapur dan rak buku saiz seluruh dinding. Perabot jenis ini mesti diperkuat, atau kemalangan akan mengakibatkan kecederaan serius.

Terdapat juga kabinet paparan dengan banyak storan kisi. Pintu kaca mesti dipasang, jika tidak, isi kabinet akan mudah dicemari dengan banyak debu dalam tempoh masa yang panjang, dan mereka yang mempunyai anak-anak di rumah juga dapat dengan mudah mendapatkan kandungan dan berada di dalam bilik .

China Economic Kitchen Cabinet6) reka bentuk longkang lantai tidak munasabah


Sama ada rumah benar-benar selesa atau tidak semestinya bergantung kepada permukaan. Sebagai contoh, jika saliran lantai tidak dipasang dengan betul, pembentung akan disekat atau bahkan bau busuk akan menghisap seluruh ruangan.

Oleh itu, longkang lantai mesti memastikan penyemburan, anti-karat dan pertumbuhan bakteria, dan prestasi anti saliran. Selain itu, lokasi saliran lantai mestilah jauh dari pintu, jadi mudah untuk membersihkan kawasan sekitarnya di kemudian hari.

Classic Bathroom Vanity Cabinets7) satu siri masalah keselamatan di dapur


Dapur boleh dikatakan sebagai bahagian utama rumah. Berikut adalah sumber kembang api di rumah. Walau bagaimanapun, ini adalah tempat yang paling bahaya keselamatan di rumah.

Dapur adalah tempat lembap yang terdedah kepada akumulasi air, jadi bahan kalis air mesti digunakan untuk mencegah bahaya keselamatan yang mungkin berlaku seperti kebocoran elektrik. Kebakaran juga merupakan api yang paling biasa di dapur, jadi bahan pencegahan kebakaran juga yang paling penting.

Jubin lantai anti-skid, papan PVC, marmar buatan, peranti perlindungan kebocoran, soket kalis air, dan sebagainya adalah bahan keselamatan yang paling banyak digunakan di dapur.