Rumah > Berita > Kandungan

6 Langkah Mengenalpasti Kualiti Kabinet Kustom

Feb 03, 2020

Setiap bahagian kabinet adalah standard untuk mengukur kualiti.

Kabinet khusus terdiri daripada beberapa komponen utama: bangkai kabinet, pintu kabinet, perkakasan, meja countertop dan panel belakang. Di samping itu, terdapat komponen kecil (kelebihan tangkapan air, sudut kabinet dasar kabinet, tendangan kaki, kedap badan kabinet dan pintu kabinet, laci, keranjang tarik, pintu berpaling pada kabinet gantung, redaman laci.)

China Wood Kitchen Cabinet

1.Kabinet pintu

Terdapat banyak jenis pintu: pintu melamin adalah ekonomi dan mempunyai pelbagai warna. Panel pintu lepuh kebanyakannya putih dan mempunyai pelbagai bentuk. Panel pintu bermuka dua, panel pintu melamin yang tinggi. Panel pintu cat yang dipanggang kelihatan baik tetapi tidak mudah untuk dijaga dan sering perlu diperbaiki. Panel pintu UV, panel pintu keluli kristal dan panel pintu kayu pepejal adalah yang terbaik, tetapi mahal. Apabila kami menyesuaikan kabinet, kami perlu memilih pintu yang berkualiti mengikut bajet kami sendiri.

2. Karkas Kabinet

Kabinet mempunyai papan lembap-bukti, papan ketumpatan dan papan pelbagai lapisan kayu pepejal. Kabinet papan multi-lapisan pepejal kayu mempunyai kestabilan yang lebih baik, perlindungan alam sekitar relatif yang lebih baik dan prestasi kos yang lebih tinggi. Jenis keempat kabinet papan pepejal. Walau bagaimanapun, kayu pepejal tulen jarang digunakan dalam kabinet di pasaran. Kebanyakan perniagaan menggunakan pelbagai lapisan kayu padu atau papan partikel untuk kabinet. Pintu kabinet diperbuat daripada papan jari kayu pepejal atau papan kayu pepejal, kerana kayu pepejal sangat mewah untuk kabinet.

3. Countertop

Terdapat juga banyak bahan untuk countertops. Batu semulajadi diperbuat daripada bahan semula jadi, termasuk marmar dan granit. Ia keras dan mempunyai corak yang cantik, tetapi mudah rosak. Batu tiruan, bahan tiruan tiruan, tekstur kaya dan pilihan warna, dapat dibandingkan dengan batu semulajadi, dan bukan toksik dan bukan radioaktif, tetapi perlu dilihat dengan teliti, corak atau tanda ukiran tiruan lebih berat. Batu kuarsa adalah sama dengan marmar, tetapi ia lebih sukar, kebanyakannya putih dan kelabu, sangat serba boleh, dan kos efektif. Keluli tahan karat, keupayaan antibakteria yang kuat, rintangan haba, pembersihan mudah tetapi juga mudah untuk meninggalkan calar.

SL1005SL2023荷兰灰SL2019SL5015


4. Aksesori perkakasan

Kesedaran kebanyakan fungsi kabinet yang disesuaikan memerlukan sokongan perkakasan. Secara amnya, kelengkapan perkakasan biasanya termasuk engsel, rel gelongsor, redaman, sokongan udara, meter gantung, kaki penyesuaian, tendangan kaki, dan lain-lain Kualiti perkakasan sering menentukan hayat perkhidmatan kabinet dapur, dan yang terbaik adalah memilih jenama besar perkakasan.

kitchen cabinet box systemkitchen cabinet hingelift up door mechanismsflap up hardware


5. Bahan plat sokongan

Sangat mudah untuk melihat kabinet kerana ia diletakkan di depan mata anda, tetapi jangan mengabaikan bahan plat sokongan di bawah meja. Menambah plat sokongan di bawah meja ini memberi manfaat kepada penyebaran tekanan tablet sama rata, meningkatkan rintangan hentaman tablet, memanjangkan hayat perkhidmatan meja dan memainkan peranan tambahan dalam melindungi tablet.

6. butiran Kabinet (seperti reka bentuk, pengedap pinggir, perasaan sentuhan, perasaan warna,)

Kedap tepi adalah perkara yang paling penting untuk memeriksa kualiti kabinet. Nampaknya mudah, tetapi sebenarnya ia dapat mencerminkan kekuatan jenama tersuai. Pengedap tepi yang baik tidak mempunyai kesan. Pengetatan kelebihan kasar membuat orang berasa tidak selesa pada pandangan pertama, yang mempunyai banyak kaitan dengan tahap mesin dan pengendali. Terdapat juga beberapa butiran, seperti sama ada tepi kedap pelbagai bukaan dibuat daripada kerajang aluminium atau plastik.


Oleh itu, seseorang tidak boleh mengatakan jenis kabinet jenis mana yang lebih berkualiti, tetapi untuk menyesuaikan kabinet yang sesuai untuk anda terutamanya mengikut keperluan dan anggaran harian anda.