Rumah > Berita > Kandungan

6 Langkah Perlindungan Kustomisasi Kabinet

Feb 08, 2020

Kabinet dapur adalah salah satu produk perabot yang paling penting di rumah kami. Kualiti kehidupan keluarga bukan sahaja terletak di ruang tamu dan bilik tidur, tetapi juga persekitaran dapur.

melamine cabinets painting

Pertama, jangan pilih panik yang lebih rendah

Panel berkualiti rendah terdedah kepada formaldehid melebihi standard. Kualiti bahan menentukan kualiti kabinet. Kecuali untuk panel, kedap keliling dan lem semua perlu dirawat untuk memastikan perlindungan alam sekitar kabinet. Juga, dapur adalah tempat yang bersentuhan dengan kebanyakan air. Bahan tidak boleh kalis air, dan apabila rosak, ia juga menyakitkan.

Kedua, perhatikan ketebalan bangkai kabinet

Kosnya sangat berbeza dengan ketebalan plat badan kabinet. Kos plat tebal 18mm adalah 7% lebih tinggi daripada plat tebal 16mm. Kehidupan perkhidmatan kabinet yang diperbuat daripada plat tebal 18mm boleh lebih dari dua kali ganda untuk memastikan bahawa panel pintu tidak akan berubah dan puncak kerja tidak akan retak.

Ketiga, apakah kabinet adalah independen

Keseluruhan siri kabinet akan menjejaskan kebangkitan, jadi pengguna perlu bertanya dengan jelas apabila menyesuaikan keseluruhan kabinet, perbezaan dalam hayat perkhidmatan dan kestabilan antara keduanya adalah 2-3 kali, dan perbezaan kos adalah 5%.

Empat, tanya kualiti meja

Bahan yang sesuai untuk countertop dapur termasuk papan tahan api, batu kuarsa, marmar semula jadi, granit, keluli tahan karat, dan lain-lain. Di antara mereka, countertop batu kuarza adalah yang paling berpatutan. Meja tablet kalsium karbonat yang murah adalah komposisi yang tinggi dan mudah untuk retak.

Lima, kualiti perkakasan menjejaskan kualiti keseluruhannya

Perkakasan di kabinet adalah bahagian paling penting dari keseluruhan dapur, yang secara langsung mempengaruhi kualiti keseluruhan kabinet. Pada masa ini, kualiti perkakasan telah menjadi ukuran penting untuk membezakan kabinet.

Terakhir, bentuk kabinet

Kabinet bervariasi dalam bentuk dan biasanya terdapat dalam lemari berbentuk L, berbentuk U dan kabinet pulau. Pengguna mesti menentukan bentuk dan susunan kabinet mengikut arah ruang dapur apabila menyesuaikan kabinet. Kabinet berbentuk L kini biasa digunakan dan sesuai untuk ruang kecil. Dengan cara ini, segitiga kerja yang ideal boleh didapati dengan membahagikan kawasan kerja antara dua dinding yang bersambung. Dapur, tenggelam, kabinet pembasmian kuman dan peti sejuk mempunyai worktops di antara setiap stesen kerja untuk mengelakkan tumpahan dan kesesakan.