Rumah > Berita > Kandungan

5 Tips Apabila Wardrobe Rumah Desiging

Mar 18, 2020

Apabila kami menyesuaikan almari pakaian, kami harus mempertimbangkan gaya hidup pemilik dan pilihan kerjaya untuk memaksimumkan simpanan dan menggunakan ruang yang ada dengan cekap. Dengan idea reka bentuk almari yang unik, anda boleh membuat ruang yang berbeza untuk segalanya.


# 1: Double Hanging

Sebenarnya kebanyakan orang mungkin tidak memerlukan ruang tergantung siling ke lantai. Dalam keadaan ini, dua rod gantung menambah reka bentuk almari pakaian boleh memaksimumkan penggunaan ruang menegak dan meningkatkan jumlah penyimpanan. Sudah tentu kita boleh meninggalkan sebahagian kaki untuk ruang almari lebih lama anda, dan gunakan yang lain untuk menggantungkan pakaian anda.

MFC Wardrobe


# 2: Penganjur Pant

Rak pantat pull-out atau pivot adalah penyelesaian praktikal untuk almari mana-mana. Mereka memastikan bahawa seluar anda digantung jauh dari satu sama lain untuk memastikan mereka bebas berkerut, dan juga memudahkan anda memilih pakaian dari almari pakaian anda.

european style wardrobe armoire


# 3: Rak dan Lubang Cubby

Sesetengah pakaian seperti sweatshirts dan hoodies tidak perlu digantung. Pastikan idea reka bentuk almari anda termasuk banyak lubang cubby dan rak untuk meletakkan pakaian ini. Anda juga boleh menggunakan rak bawah atau dua untuk memaparkan koleksi kasut anda. Tambah ruang loteng dan beberapa tong untuk menanggalkan pakaian bermusim.

custom made wardobe


# 4: Laci dengan Pembahagi

Idea reka bentuk almari anda perlu membuat ruang yang sesuai untuk aksesori lelaki, bukannya menyimpannya dalam laci biasa dan rak. Laci cetek dengan pembahagi yang boleh laras adalah tempat yang sesuai untuk memaparkan jam tangan, pautan cuff, tempat duduk kolar, dan lain-lain. Anda juga boleh menganjurkan kaus kaki, seluar dan kotak poket dengan laci terbahagi, supaya lebih mudah untuk mencapai mereka dan sukar untuk menjejaki mereka. Jika anda mempunyai almari berjalan kaki, anda boleh membuat bahagian ini sebagai kaunter pulau.

acceseeory-functional-drawe


# 5: Pencahayaan

Sama ada anda mempunyai almari pakaian kecil atau almari walk-in yang luas, pencahayaan yang baik adalah penting. Reka bentuk almari pakaian anda boleh termasuk tingkap besar dan lampu siling yang terang untuk almari walk-in yang besar, atau jalur cahaya LED tersembunyi untuk almari masuk.

Reka bentuk almari pakaian yang baik bukan hanya menjimatkan ruang, malah menjadikan kehidupan anda lebih mudah. Apabila anda mengetahui dengan tepat di mana untuk mencari pakaian anda, anda boleh menyimpan banyak masa bersiap sedia juga.

wardrobe modern lacquer uv melamine cabinet