Rumah > Berita > Kandungan

5 Petua untuk Buat Gaya Rumah Gaya Amerika

Aug 30, 2019

Gaya Amerika memberikan orang perasaan yang mudah tetapi tidak membosankan. Tidak ada susun atur ruang yang rumit, yang sangat sejajar dengan rasa orang moden. Tidak kira dari pencahayaan rumah atau lantai, tidak ada reka bentuk yang rumit, memberi orang rasa kehangatan dan keanggunan.


Padanan warna gaya Amerika agak tunggal, tanpa terlalu banyak warna yang indah, memberikan orang perasaan keseluruhan yang sangat cerah, membuatkan orang kelihatan sangat hangat sekilas pandang.

China Economic Kitchen Cabinet


1. Perabot peribadi untuk mewujudkan suasana percuma

Hiasan gaya Amerika bertujuan untuk mewujudkan suasana yang bebas, dan ia tidak terkecuali. Ia adalah arah yang baik untuk memilih satu set perabot yang selesa dan diperibadikan. Sebagai contoh, sofa kapas dan linen dengan sentuhan lembut dan bentuk bergaya, atau membuka dapur Amerika, boleh memberi penduduk rasa kebebasan yang santai dan meriah.


2. Mewah dalam kekunci rendah

Salah satu ciri hiasan gaya Amerika mudah diabaikan atau salah faham, iaitu, ramai orang cenderung untuk membuta tuli mengejar kesederhanaan dalam proses hiasan dan susun atur, membeli beberapa perabot murah dan menurunkan gred keseluruhan.  Malah, dalam proses pemilihan bahan, rumah Amerika biasanya memihak kepada produk perabot berasaskan kayu dengan garisan semula jadi. Walaupun mereka semulajadi dan mesra alam, mereka juga mendedahkan suasana tulen.

study room wood veins chipboard cabinet


3. Nada semulajadi dan meriah

Juga kerana Amerika seperti prinsip kebebasan dan keselesaan, kebanyakan warna persekitaran rumah mereka juga memihak kepada warna-warna segar, elegan dan harmoni yang selesa, seperti biru, putih, coklat cahaya dan coklat, yang merupakan warna asal alam semula jadi sebagai warna utama, ditambah dengan perhiasan kecil atau paparan lain dengan warna melompat, untuk mewujudkan kesan visual semulajadi, hangat dan santai.

children room house cabinet design safe and health


4. Aksesori rumah yang bergaya dan ringkas

Jika anda ingin merampas ciri-ciri hiasan gaya Amerika, perhiasan bergaya dan mudah sangat diperlukan. Kerana warna rumah Amerika agak mudah, perhiasan yang betul bukan sahaja dapat mengisi kekosongan, tetapi juga menambah daya hidup dan membuat orang gembira.  Perhiasan isi rumah Amerika yang paling biasa adalah semua jenis lukisan minyak hiasan dinding yang dipasang, yang menjadikan rumah lebih plump dan menunjukkan rasa artistik yang baik.  Kawan-kawan yang tidak suka lukisan minyak juga boleh menghiasi beberapa bantal kain denim peribadi atau pendants cowhide untuk membuat rumah mereka kasual dan bergaya.