Rumah > Berita > Kandungan

5 Perkara Yang Tahu Mengenai Pengubahsuaian Bilik Mandi

May 14, 2019

Pengubahsuaian bilik mandi di fikiran anda? Anda mesti berminat bahawa semuanya berjalan lancar dalam proses. Bilik mandi adalah tempat pertama yang kita jalankan sebelum memulakan hari ini, ia bukan sahaja perlu membanggakan reka bentuk, gaya atau susun atur tetapi sepadan dengan gaya hidup, keselesaan dan bajet kami.

Untuk memastikan bahawa kesombongan anda menjadi bergaya tetapi menampung, kami akan membincangkan tentang beberapa petua yang akan menjadikan ritual pagi dan petang anda santai. Ada beberapa perkara yang perlu diingat sebelum pergi untuk membaiki semula bilik mandi anda.

modern floating vanity


Belanjawan

Titik pertama yang perlu diingat semasa mengubah suai bilik mandi anda ialah belanjawan. Anda perlu menetapkan belanjawan sebelum mula merancang proses renovasi. Kebanyakan kali, bilik mandi impian anda keluar dari anggaran tetap. Tidak ada yang panik kerana dengan penyelidikan dan perancangan yang tepat, anda boleh mendapatkan bilik mandi impian anda dalam anggaran.


Paip

Faktor yang paling penting yang menjadi asas bagi setiap bilik mandi adalah kerja paip. Faktor ini memutuskan penempatan dan kesesuaian dengan perkara-perkara yang sia-sia. Bercakap dengan kontraktor anda dan berikan dia gambaran yang jelas berapa banyak mata basah yang anda perlukan dan dapatkan konfigurasi paip di bilik mandi untuk diubah suai. Terdapat ruang yang cukup di antara kawasan commod, wastafel dan mandi atau tab mandi untuk mengelakkan sebarang perlanggaran dan penghalang dalam pergerakan itu. Satu lagi ciri penting ialah perlawanan, terdapat banyak reka bentuk menarik yang terdapat di pasaran yang akan menambah glam ke ruang anda. Pilihnya dengan bijak mengikut penggunaan dan keperluan anda.


Perancangan

Sama ada anda cenderung untuk merancang atau merancangnya. Dalam sesetengah kes, tiada perancangan sama sekali. Ini adalah kesilapan biasa yang sering membuat pereka tidak berpengalaman semasa mengubahsuai bilik mandi dalaman. Sama ada bilik mandi saiz atau bentuk apa-apa, pastikan perkara-perkara berikut sebelum pembaharuan.

- Jenis bilik mandi yang anda cari

- Jenis kesombongan iaitu kesombongan moden atau kesombongan tradisional

- Ketinggian lembangan pencuci / pencuci tapak

- Ketinggian kabinet cermin

- Penempatan unsur bilik mandi (kabinet, kesombongan, tab mandi, dll).


Tema

9 daripada 10 berlaku untuk mengabaikan titik ini. Bilik mandi tanpa tema diikuti kelihatan tidak berfungsi, terutamanya kerana campuran dan perlawanan unsur-unsur. Setelah mengatakan ini, jika digabungkan dengan betul, ia dapat berfungsi dengan baik untuk anda. Untuk mendapatkan tema yang betul, apa yang perlu anda lakukan ialah menumpukan masa anda dalam penyelidikan mengenai gabungan unsur-unsur dan warna, kemasan dan material yang betul. Untuk lebih banyak idea tentang kekosongan bilik mandi, lawati Bilik Mandi Moden.

Single sink vanity


Pencahayaan

Pencahayaan adalah satu lagi aspek untuk mencari sementara mengubah bilik mandi. Sering diabaikan, ia berlaku sama ada pencahayaan terlalu banyak atau terlalu membosankan. Adalah penting untuk mengekalkan keseimbangan antara tema dan pencahayaan. Terdapat empat jenis pencahayaan yang perlu diingat.

luxury modern melamine kitchen cabinet