Rumah > Berita > Kandungan

5 Reka Bentuk Pejabat Rumah Tangga yang akan Menjana Produktiviti

Sep 21, 2020

Bagaimana rumah tidak mempunyai pejabat rumah? Reka bentuk pejabat rumah yang direka dengan betul bukan sahaja dapat membantu anda menumpukan perhatian pada pekerjaan dan menikmati persekitaran semasa melakukannya.

mutifunctional home office tatami


4 Kemahiran Dekorasi Pejabat Rumah

· Buat keadaan pengudaraan goood

Semasa belajar atau bekerja, anda memerlukan persekitaran yang tenang dan selesa. Menjaga kajian dengan pengudaraan yang baik dapat membuat orang merasa segar, segar dan lebih cekap. Selain itu, persekitaran pengudaraan yang baik juga kondusif untuk pelepasan haba komputer dan peralatan elektrik.

· Pencahayaan pejabat rumah

Semasa merancang pejabat rumah, kita harus memperhatikan masalah pencahayaan, dan melihat apakah pencahayaan langsung atau pencahayaan separa langsung diadopsi. Sekiranya persekitaran kajian gelap, lebih baik menyinari cahaya dari hujung atas bahu kiri, atau meletakkan lampu meja yang tinggi dan tidak mencolok di atas meja untuk membiarkan cahaya menyinari terus di atas meja.

·Penempatan peralatan komputer mahir

Letakkan komputer pada kedudukan yang sesuai dan elakkan cahaya matahari. Di samping itu, peralatan komputer tidak boleh diletakkan berhampiran sirip pemanasan atau pemanas untuk mengelakkan kerosakan.

· Warna tidak boleh terlalu terang

Warna pejabat rumah harus selembut mungkin, tidak terlalu terang, sehingga menimbulkan perasaan tenang dan selesa. Di samping itu, pejabat rumah juga boleh dihiasi dengan beberapa pot tanaman atau barang-barang lain, sehingga kajian ini penuh dengan sifat, daya hidup dan daya hidup.

luxury home office design

lesuire home office cabinet


Perkara Yang Perlu Diperhatikan dalam Hiasan Pejabat Rumah

· Tentukan corak penggunaan

Semasa menghias, anda harus menghias mengikut keperluan anda sendiri. Sekiranya digunakan sebagai kawasan kantor, ia memerlukan kajian yang lebih formal, sebaliknya, ia dapat disatukan dan dipadankan dengan ruang lain.

mulitifuntional home office cabinet小图

·Memahami keperluan penyimpanan

Pastikan anda mengetahui keperluan simpanan anda sebelum menghias. Sekiranya perkara-perkara sangat pelbagai dan terdapat banyak artikel, adalah perlu untuk membina kabinet yang berbeza untuk penyimpanan yang lebih baik dan ruang yang lebih kemas dan selesa.

study room wood veins chipboard cabinet