Rumah > Berita > Kandungan

4 Tips Mengenai Reka Bentuk Kabinet Dapur

Dec 27, 2019

Dapur adalah ruang paling penting di rumah anda kerana ia adalah pusat kehidupan harian keluarga anda. Hari anda berkemungkinan besar bermula di dapur anda dengan secawan kopi atau sarapan pagi untuk memulakan hari anda. Anda layak bermula setiap hari dalam persekitaran yang tenang. Anda menyediakan makanan untuk keluarga anda di dapur anda dan mungkin juga makan di dapur anda. Keluarga dan tetamu anda sering berkumpul di dapur untuk bersosial, makan, dan masak bersama. Dapur anda adalah kawasan ikatan yang bukan sahaja mengikat rumah anda bersama-sama, ia mengikat orang tersayang anda bersama-sama.

Dan kabinet dapur sebagai bahagian yang paling tidak diperlukan, ia memerlukan banyak dapur anda.


Kami telah merumuskan 4 tips mungkin dapat memberi inspirasi kepada anda idea reka bentuk dapur.

Kabinet Handless


Kabinet handless yang popular sekarang adalah mudah dan tidak memerlukan hiasan tambahan. Ia tidak boleh hanya "membersihkan" kesan hiasan visual, tetapi juga mempunyai perangai kesederhanaan dan fesyen. Ia sememangnya satu-satunya pilihan untuk minimalis.

lacquer board kitchen cabinets

China Laminate Kitchen HM1007 H18907


Penempatan Tertanam


Apabila dapur dipenuhi dengan periuk dan kuali, pelbagai peralatan elektrik dan serba-serbi, dan pemiliknya malas atau terlalu sibuk untuk membersihkan, seluruh ruang akan menjadi berantakan dan bahkan memberi perasaan yang sangat sesak.

Walau bagaimanapun, memilih kabinet yang boleh menampung semua barangan dan meletakkan peralatan dapur, minyak, garam, kicap, cuka dan sebagainya dengan cara yang terbenam bukan sahaja menjimatkan ruang, tetapi juga menjaga penampilan cantik. Ia juga boleh membuat anda gembira apabila memasak dan membuat masakan pengalaman yang lebih baik.

Economical Melamine Kitchen manufacturers HM1003H606

kitchen cabinet uv melamine kitchen cabinet


Cuti Warna Konvensional


Di dalam reka bentuk dapur, anda boleh memilih beberapa warna yang meriah dan terang untuk mengumumkan sikap fesyen dapur, agar dapat memenuhi keperluan estetik moden golongan muda.

Walaupun padanan warna konvensional adalah serba boleh, ia tidak mempunyai keperibadian. Nada warna terang lebih dekat dengan sifat fesyen, menunjukkan daya hidup dan membawa kesan visual tertentu kepada orang.

Walau bagaimanapun, perkara yang ditekankan di sini ialah jika anda tidak mempunyai kemahiran dan kawalan yang mencukupi ke atas pencocokan warna, anda perlu memilih tiga atau kurang padanan warna.

Warna melompat lebih menarik, tetapi mereka tidak boleh digunakan secara berlebihan. Sebagai contoh, jika anda mencampur dan memadankan tiga warna yang berbeza, mudah membuat perasaan tidak harmoni. Tetapi memilih sistem warna yang sama dan warna kesucian yang berbeza untuk dipadankan akan kelihatan lebih bergaya dan menyegarkan, meninggalkan kesan pertama warna ultra tinggi.

China Hot Modern Kitchen Cabinet

Polyvinyl Chloride Kitchen Cabinet suppliers


Kabinet Encounters Bar


Selain bermain helah baru dalam aplikasi warna, reka bentuk popular kabinet + kaunter bar juga boleh menjadikan dapur menjadi tahap memasak anda dalam beberapa minit.

Di dapur terbuka, kaunter bar bukan hanya berfungsi sebagai partition lembut, tetapi juga boleh membantu memasak dengan lebih baik, mengurangkan tekanan storan dan memaksimumkan penggunaan ruang terhad.

luxury-kitchen-islands

China Hot Modern Kitchen Cabinet suppliers