Rumah > Berita > Kandungan

4 Tips Untuk Rekaan Dapur Mesra Keluarga

Sep 27, 2019

Pengubahsuaian dapur adalah peringkat besar dalam kehidupan rumah pemilik apa pun. Kebanyakan orang hanya mengubah dapur sekali seumur hidup mereka. Adalah penting untuk mencipta reka bentuk yang boleh berkembang bersama anda lebih masa. Contohnya ialah pemilik rumah yang menyesuaikan ruang mereka untuk keluarga yang semakin meningkat. Hari ini akan melihat tip reka bentuk dapur untuk reka bentuk dapur mesra keluarga.

1. Mengutamakan Layout Kabinet Anda

Susun atur kabinet yang teratur sangat penting untuk dapur mana pun. Di dapur keluarga yang semakin meningkat, ia menjadi keutamaan ketika pembentukan semula. Susunan dapur anda akan menentukan aliran melalui dapur. Simpan diri anda dari sakit kepala masa depan dan berfikir tentang cara memaksimumkan segitiga dapur anda untuk penyediaan makanan yang mudah habis dan pemanasan larut malam.

original


2. Rancang untuk Messes

Baiklah, anak-anak berantakan. Tetapi itu bukan perkara yang buruk! Daripada sentiasa berasa tertekan tentang kekacauan yang terdapat di dapur anda, bersiap sedia untuk mereka. Mengetahui petua pembersihan dapur akan membantu anda tetap teratur dan di atas mana-mana kesusahan yang datang dengan cara anda.

Pilihan reka bentuk dapur mesra keluarga anda boleh meredakan tekanan kegelapan. Contohnya, Tong Sampah dan Kitar Semula yang menarik membuat mudah merosakkan dan menyembunyikan bau.

Creating-a-family-friendly-kitchen-design-1-1030x687


3. Buat Bilik Mesra Keluarga

Takut bahawa salah seorang pembuat huru-hara kecil anda akan berkembang menjadi pembuat hancur mudah alih yang lebih besar? Terdapat cara untuk merancang lebih awal. Panduan Ibubapa mempunyai tip berguna tentang cara bayi membuktikan kabinet anda dengan betul. Melabur dalam kunci keselamatan kanak-kanak yang betul di dapur anda. Selain itu, buat ruang yang selamat untuk bayi untuk bersiar-siar dan menjelajah. Sebagai contoh, anda mungkin membenarkan akses bayi anda mengawasi laci yang diisi dengan bekas plastik dan bukan barang dapur rapuh. Atau jika anda benar-benar berani, anda akan membiarkan anak kecil keluar dengan koleksi periuk dan kuali anda.

1168-rangehoodhead


4. Penyimpanan

Tiada apa-apa yang lebih buruk daripada berjuang untuk mencari apa yang anda perlukan hanya untuk kehilangannya di laut penutup plastik longgar dan sudu kayu. Menjimatkan masa dan kewarasan dengan mengatur semua item yang anda perlukan untuk memastikan seluruh keluarga gembira, termasuk bayi.

Untuk botol dan formula, pertimbangkan untuk menambah Dulang Roll-out pada reka bentuk anda untuk akses mudah dan penglihatan yang tinggi. Atau laci Multi-simpanan untuk menyimpan pelbagai barangan yang kemas dan kemas.

Akhirnya, seorang pereka dapur yang mahir boleh bekerja dengan keajaiban dengan susunan kabinet. Di Rebon, kami teruja untuk membantu anda mempersiapkan dapur mesra keluarga dengan mengambil tekanan daripada mencari reka bentuk kabinet yang tepat.

kitchen cabinet uv melamine kitchen cabinet