Rumah > Berita > Kandungan

3 Tips Untuk Pengubahsuaian Bilik Mandi yang berjaya

Mar 10, 2020

Apabila memulakan kerja-kerja pengubahsuaian rumah, tidak ada akhir untuk dipikirkan. Nampaknya seolah-olah apabila keputusan dibuat pada satu perkara, ia membuka satu lagi set keputusan untuk dibuat. Pembaikan rumah boleh mula berasa seperti proses yang tidak pernah berakhir. Kami ingin berkongsi dengan anda 3 tips kami untuk membantu anda merombak bilik mandi.

pexels-photo-2988865


Keutamaan

Ya, hampir semua orang yang memulakan pengubahsuaian bilik mandi mahu kelihatan baru untuk lebih sesuai dengan citarasa mereka. Walau bagaimanapun, apabila memikirkan bilik mandi khusus anda, di mana perjuangan anda yang paling hebat; apa yang mencetuskan masalah yang paling? Adakah terdapat ruang yang cukup untuk menyimpan tuala, peralatan mandi, dan sebagainya? Adakah anda mempunyai cukup cahaya untuk memakai alat solek, mencukur, dan lain-lain? Adakah anda pernah menggunakan tab itu? Duduk dengan keluarga anda dan buat senarai "keperluan" ini berbanding "mahu". Anda akan mula melihat bilik mandi baru anda berbentuk. pexels-photo-1910472

Belanjawan

Tidak ada yang suka bercakap tentang wang, tetapi menurut Majalah Pengubahsuaian, pengubahsuaian bilik mandi purata pada 2016 berharga $ 18,000. Itu bukan perubahan chump untuk kebanyakan orang. Pertama, lihat senarai "keperluan vs kehendak" anda. Lakukan penyelidikan dan mula meletakkan nombor sebenar di sebelah "barang keperluan" tersebut. Walaupun anda seorang DIYer yang berdedikasi, anda mungkin akan mempunyai beberapa kos buruh untuk menangani sebarang paip atau kerja elektrik yang rumit. Jangan lupa tentang kos ini! Akhirnya, tambahkan sekurang-kurangnya 10 peratus padding untuk kos yang tidak dijangka. Pertimbangkan untuk meningkatkan bajet ini jika rumah anda lebih tua, kerana anda tidak pernah tahu apa yang boleh bersembunyi di belakang drywall itu! Akhirnya, lihat "mahu" anda dan lihat jika mereka masih dalam jangkauan anda!

Reka Bentuk Profesional

Anda hanya menjamin hasil yang lebih baik dengan segala-galanya apabila anda terlibat dengan profesional yang terlatih dan berpengalaman. Reka bentuk bilik mandi tidak terkecuali. Kebanyakan aduan utama pemilik rumah mengenai bilik mandi mereka adalah saiz kecil. Pereka bilik mandi yang berpengalaman dapat melakukan keajaiban dengan ruang kecil, dan akan menawarkan cadangan yang mungkin tidak anda pertimbangkan.