Rumah > Berita > Kandungan

3 Mata Kita Harus Kita Beri Perhatian dalam Hiasan Dapur

Dec 28, 2020

Dapur adalah kawasan utama dalam reka bentuk hiasan dalaman. Kerana bahagian dapur biasanya kecil, lebih banyak usaha perlu dibuat dalam praktikal dan peruntukan fungsi. Jadi apakah salah faham yang biasa dalam hiasan dapur? Apa yang perlu kita perhatikan dalam hiasan dapur? Seterusnya, artikel ini akan menerangkannya kepada anda.


Apakah salah faham yang biasa dalam hiasan dapur

1. Buta pilih dapur terbuka

Operasi yang paling biasa di dapur adalah memasak, yang akan menghasilkan banyak asap minyak. Dapur yang disertakan dengan berkesan boleh mengasingkan asap minyak dapur dari ruang tamu dan kawasan ruang spatial yang lain. Jika kita membuta tuut mengejar fesyen dan memilih dapur terbuka, walaupun ruang visual akan berkembang, ia akan membawa pencemaran ke ruang dalaman.

Modern melamine Kitchen CabinetHM1804


2. Terlalu banyak kabinet dinding menduduki ruang

Kerana terdapat banyak barangan di dapur, perlu mempunyai kabinet penyimpanan yang baik untuk penyimpanan. Kebanyakan keluarga akan membeli satu set kabinet lengkap untuk reka bentuk hiasan untuk menyelesaikan masalah penyimpanan dapur. Walau bagaimanapun, di banyak dapur bersaiz kecil, terlalu banyak kabinet dinding akan menduduki ruang dan menjadikan persekitaran dapur sempit dan menyedihkan. Adalah dicadangkan bahawa rak boleh dipilih dengan betul untuk menggantikan kabinet dapur, yang bukan sahaja menjimatkan kos, tetapi juga tidak mengambil terlalu banyak ruang, untuk menjaga dapur yang luas dan cerah.

cheap stylish kitchen cabinets


3. Gunakan produk perkakasan yang lebih rendah

Banyak reka bentuk di dapur menggunakan perkakasan, seperti kabinet laci. Kualiti perkakasan akan menjejaskan kehidupan perkhidmatan keseluruhan produk. Jika perkakasan lebih rendah dan persekitaran dapur sering basah, ia akan mempercepatkan penggunaan kualiti perkakasan. Oleh itu, apabila memilih produk, kita mesti menyemak kualiti keseluruhan perkakasan, bukannya shoddy.

kitchen cabinet hardware 110

hardware130